Formula 1

Grupul VW se gandeste oficial sa intre in F1

Grupul Volkswagen, al treilea cel mai mare producator auto din lume, a demarat un studiu de fezabilitate pentru a studia o posibila intrare in Formula 1.

Studiul este condus, conform BBC, de fostul sef de la Ferrari, Stefano Domenicali, angajat in acest an de VW Audi.

Interesul celor de la Volkswagen vine ca urmare a succesului global de marketing al rivalilor de la Mercedes, campioni in F1.

Insa, intrarea va depinde de modificari in managementul VW sau in cel din F1, pentru ca Ferdinand Piech, seful grupului german, este la cutite cu boss-ul F1, Bernie Ecclestone. Cel putin unul dintre ei va trebui sa plece pentru ca VW sa intre in F1, sustine BBC. 

Cei de la Volkswagen considera ca Formula 1 ar putea fi o unealta foarte eficienta de promovare, mult mai buna decat actualele preocupari pe care le deruleaza in sporturile cu motor. Iar cifrele arata asta.

Valoarea globala a publicitatii de care a beneficiat Mercedes in aparitiile televizate din sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Formula 1 a fost de 2,8 miliarde de dolari (2,25 miliarde de euro).

In comparatie, valoarea publicitatii de care a beneficiat VW prin programele sale din motorsport a fost estimata la 30 de milioane de dolari (24 de milioane de euro).

Mercedes a cheltuit suma neta de 130 de milioane de euro in Formula 1, fara a include aici banii primiti de la sponsori si de la Ecclestone. Cheltuielile similare ale VW in sporturile in care a participat au fost de peste 2,5 ori mai mari - 320 de milioane de euro.



Grupul VW se gandeste oficial sa intre in F1