Formula 1

Gata cu experimentele. Formula 1 revine la sistemul de calificari din 2015

Experimentul incercat in primele doua curse si care s-a dovedit unul falimentar din punctul de vedere al spectacolului a luat sfarsit, iar de la Marele Premiu al Chinei se va reveni la formatul calificarilor de anul trecut.

Sistemul eliminatoriu la fiecare 90 de secunde a fost introdus la inceputul acestui an in speranta cresterii nivelului de spectacol in calificari, dar efectul a fost unul invers.

Piloti care au fost eliminati in timp ce se aflau in masini la boxe, fara nicio sansa de a lupta in pista pentru apararea pozitiilor lor.

Mai mult decat atat au existat minute moarte fara nicio masina si cu pilotii asteptand trecerea timpului, astfel ca reactiile negative nu au intarziat sa apara.

Dupa cricitile din Australia acest sistem inovator a mai primit o sansa in Bahrain, unde s-a ajuns ca in finalul calificarilor doar doua masini, ambele de la Mercedes, sa se dueleze pe pista pentru prima pozitie.

"La cererea unanima a echipelor intr-o scrisoare deschisa, Jean Todt (presedintele FIA) si Bernie Ecclestone (detinatorul drepturilor comerciale pentru F1) au acceptat pentru interesul campionatului sa solicite Consiliului Sporturilor cu Motor si Comisiei F1 sa revina de indata la formatul calificarilor din 2015", se arata intr-un comunicat al FIA.

In acest comunicat se mai precizeaza ca revenirea la formatul din 2015 va intra in vigoare chiar de la cursa urmatoare, Marele Premiu al Chinei de la Shanghai (17 aprilie).



Gata cu experimentele. Formula 1 revine la sistemul de calificari din 2015