Formula 1

Formula 1 s-a despartit de Bianchi

Multi piloti din Formula 1 si multiple personalitati au tinut sa fie prezenti marti dimineata la funeraliile lui Jules Bianchi.

Ceremonia a inceput la ora 10 dimineata la Catedrala Sainte Reparate din orasul francez Nisa. Pe fatada edificiului s-a aflat o fotografie a pilotului decedat, de care s-a apropiat toata lumea, de la fosti vecini la presa.

"Moartea lui Jules este injusta si foarte dureroasa", a spus preotul care a oficiat slujba din orasul de origine al lui Bianchi. Toata ceremonia a fost transmisa prin boxe pentru fanii care au venit in fata bisericii.

Mai multe persoane au transporat sicriul in interiorul catedralei, acolo unde a avut loc ceremonia religioasa la care au asistat, din ceea ce s-a observat, Romain Grosjean, Olivier Panis, Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jenson Button, Adrian Sutil, Jean-Eric Vergne, Charles Pic, Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Roberto Merhi, Marcus Ericsson, Pastor Maldonado, Nico Hulkenberg si Valtteri Bottas, precum si  Stefano Domenicali si Eric Boullier, actualul patron  de la McLaren, Alain Prost si presedintele FIA Jean Todt.

Fernando Alonso, cel care a scris foarte des mesaje despre Jules Bianchi pe retelele sociale, nu a venit la inmormantare.

[news-114845]

In imaginea de mai sus, tatal lui Jules, Philippe, este consolat de cei apropiati. Philippe a fost cel care l-a dat pe Jules sa faca sporturi cu motor, in ciuda numeroaselor drame suferite in familie pe pistele auto.

Jules Bianchi (25 de ani) a incetat din viata pe 17 iulie, din cauza traumelor suferite la cap in accidentul de pe 5 octombrie 2014, pe circuitul de la Suzuka, in Marele Premiu al Japoniei.

Oficial, el a fost gasit vinovat pentru ca nu a respectat viteza in ciuda avertizarilor comisarilor de traseu, desi lumea a ramas cu ideea unor grave probleme de regulament in cadrul FIA, dar si cu inconstienta organizatorilor japonezi.

FIA a musamalizat totul

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a facut totul ca sa musamalizele incidentul. In primul rand, FIA nu a publicat niciodata imaginile cu accidentul, din masina lui Bianchi. An al doilea rand l-a scos vinovat pe Bianchi. 

In al treilea rand, FIA nu a admis niciodata ca Bianchi ar putut fi derutat de confuzia semnalizarii pe traseu cu steaguri verzi si galbene. La locul si in momentul accidentului fluturau din turn steagurile verzi, iar Bianchi a intrat sub tractorul aflat pe marginea pistei pe steaguri verzi, semn ca acea zona era considerata sigura. Imaginile video au fost publicate de spectatori. De fapt, a fost totul regulamentar, o chestiune de cattiva metri, pentru ca Bianchi venea pe segmentul cu steag galben semnalizat de la un turn anterior. Suficient cat sa creeze confuzie, pe baza unor reguli insuficient puse la punct.

Din aceste cauze, FIA este principala vinovata pentru acest accident, si nu pilotul mort.



Formula 1 s-a despartit de Bianchi