Formula 1

Formula 1 revine la sistemul anterior de calificari

Dupa ce noul format de calificari s-a dovedit a fi un adevarat fiasco, echipele din Formula 1 s-au intalnit in dimineata cursei din Australia si au decis revenirea din etapa urmatoare la formatul anterior.

Schimbarea agreata trebuie aprobata de Grupul Stretegic si Comisia Formulei 1 inainte de a trece prin fata oficialilor de la Consiliul Sporturilor cu Motor din cadrul FIA. 

Acestea sunt insa doar niste formalitati si din Bahrain vom avea vechiul sistem cu trei parti si sase piloti eliminati dupa fiecare secventa inainte ca cei mai buni zece sa-si dispute pole position-ul.

Dupa calificarile de sambata din Australia in care s-a folosit un sistem in premiera cu eliminarea celor mai slabi piloti la fiecare 90 de secunde dupa un anumit interval in fiecare secventa, conducatorii echipelor au facut front comun pentru schimbarea acestui format care a bulversat pe toata lumea.

“Cred ca in primul rand ar trebui sa ne cerem scuze fanilor si telespectatorilor. In opinia mea ar trebui sa ne intoarcem la formatul pe care l-am avut inainte, pentru ca ce am vazut acum nu este bun pentru Formula 1”, a declarat Christian Horner, boss-ul de la Red Bull.

“Am impresia ca am gresit. Aveam un format de calificari care era mult mai bun”, a fost si opinia lui Toto Wolff de la Mercedes.



Formula 1 revine la sistemul anterior de calificari