Formula 1

Formula 1 ar putea avea un safety car virtual

Accidentul lui Jules Bianchi ar putea aduce o schimbare in Formula 1 menita sa imbunatateasca siguranta. Cei care conduc acest sport se gandesc sa introduca un "safety car virtual".

Ideea unui safety car virtual este ca pilotii sa fie obligati sa nu depaseasca un timp prestabilit pentru un tur de circuit, in cazul unui incident pentru care inainte nu se impunea intrarea unui safety car, scrie luni BBC.

Astfel, un safety car virtual ar putea fi instituit in cazul in care un incident de pe circuit poat fi rezolvat rapid, dar in zona se afla inca muncitori, comisari sau vehicule externe care lucreaza la remedierea situatiei si revenirea pistei la conditiile optime de concurs.

Acest nou sistem este o extensie a actualei metode de a introduce pe traseu un safety car, moment in care pilotii trebuie sa incetineasca la o anumita viteza si sa astepte ca safety car-ul sa ajunga in fata liderului cursei.

Noul sistem de safety car virtual nu se poate implementa imediat, din cauza complexitatii masinilor, insa ar putea fi testat peste trei saptamani la antrenamentele din SUA.

[news-109856]



Formula 1 ar putea avea un safety car virtual