Formula 1

Force India, prima echipa de Formula 1 care lanseaza monopostul pentru 2014

Echipa miliardarului indian Vijay Mallya a dezvaluit, miercuri, primele imagini cu monopostul care va concura in sezonul 2014 din Formula 1.

?

Denumit VJM07, noul monopost se incadreaza in noul regulament impus de FIA incepand din acest an. Nasul masinii este mai jos, la fel ca si partea din spate.

Imaginea oferita de Force India nu arata prea multe schimbari revolutionare in ceea ce priveste desenul monopostului, insa trebuie sa asteptam primele teste oficiale de la Jerez pentru a emite o judecata de valoare despre noul aspect al monoposturilor din 2014.

“Fiecare parte a acestui monopost reprezinta un design nou, de la aripa frontala si pana la difuzorul spate”, a declarat directorul tehnic Andrew Green.

Acesta a mai afirmat ca modificarile impuse pentru 2014 in Formula 1 sunt cele mai mari de la intrarea lui in Marele Circ in 1990.

La nivel de cromatica noul monopost Force India propune o paleta mai inchisa de culori, albul din anii precedenti fiind inlocuit cu mai mult negru. Raman prezente culorile portocaliu si verde de pe drapelul indian.



Force India, prima echipa de Formula 1 care lanseaza monopostul pentru 2014