Formula 1

FIA a schimbat regulamentul DRS

Federatia Internationala de Automobilism a adoptat o noua regula în ceea ce priveste folosirea sistemului aripii mobile (DRS) sub steag galben.

Controversa de la Valencia când cei de la Red Bull-Renault au contestat locul trei obtinut de Michael Schumacher a adus în discutie posibilitatea interzicerii folosirii sistemului DRS sub steag galben.

Schumacher a folosit în ultimele tururi ale cursei de la Valencia sistemul DRS chiar daca pe traseu erau fluturate steagurile galbene dupa incidentul care i-a avut protagonisti pe Pastor Maldonado si Lewis Hamilton.

DRS a fos introdus în Formula 1 la începutul sezonului 2011.

În urmarirea germanului de la Mercedes se afla australianul Mark Webber, care dupa cursa a contestat validitatea rezultatelor finale spunând ca Schumacher a fost greu de depasit tocmai pentru ca a facut uz de DRS sub steag galben.

Comisarii de cursa au decis la vremea respectiva sa lase rezultate asa cum au fost înregistrate la finalul întrecerii, astfel ca Schumacher a bifat cel dintâi podium de la revenirea în Formula 1.

Astfel, de acum înainte pentru a evita orice controversa, pilotii nu vor mai avea voie sa foloseasca DRS sub steag galben, indiferent daca acesta este pe întreaga lungime a circuitului sau doar local în zona de detectie si activare.



FIA a schimbat regulamentul DRS