Formula 1

Fernando Alonso si-a anuntat revenirea in Formula 1

Absent de la prima cursa a sezonului, Marele Premiu al Australiei programat la finalul acestei saptamani pe circuitul de la Melbourne, Fernando Alonso a anuntat cand ar putea reveni la volanul monopostului de curse.

Pilotul spaniol a anuntat ca si-a reluat antrenamentele fizice si ca se pregateste de prima cursa alaturi de monopostul MP4-30.

''Fac tot ceea ce este posibil pentru a reveni in Malaysia'', a declarat Alonso.

Cursa de la Sepang este programata pe 29 martie, la doua saptamani dupa debutul din Australia.

Alonso a primit sfatul medicilor de a nu lua startul in Australia dupa accidentul suferit in testele de la Barcelona.

Spaniolul se afla momentan in convalescenta dupa accidentul suferit la Barcelona in testele de iarna si, ca urmare a sfaturilor primite din partea medicilor, a decis sa nu urce la volan in prima cursa a sezonului.

In locul lui Alonso va pilota danezul Kevin Magnussen, cel care a fost pilot principal la McLaren in 2014 si care, odata cu venirea spaniolului, a fost trecut pilot de rezerva.

La scurt timp dupa externarea sa din spitalul unde a fost internat trei zile, Alonso a postat un mesaj pe internet pentru a-i linisti pe fanii sai.

“Dupa cum puteti vedea, sunt deplin sanatos. As vrea sa fiu la testele din aceasta saptamana de la Barcelona, dar la recomandarea medicilor trebuie sa mai astept putin, cateva zile”, a spus Alonso intr-un mesaj video publicat pe YouTube.

Pilotul spaniol de doua ori campion mondial in Formula 1 a mai spus ca se va odihni, iar saptamana viitoare va reveni cu noi amanunte despre situatia sa medicala.

Alonso s-a ciocnit violent de unul dintre peretii exteriori ai traseului de la Montmelo si pentru cateva moment si-a pierdut cunostinta, asa cum a confirmat Ron Dennis, boss-ul echipei McLaren-Honda.

Transportat cu elicopterul la spital, Alonso a ramas internat sub atenta supravegher a medicilor timp de trei zile si trei nopti, fiind externat in cursul zilei de miercuri, cand a luat drumul resedintei sale din Oviedo. 



Fernando Alonso si-a anuntat revenirea in Formula 1