Formula 1

Fernando Alonso nu va iesi din spital pana cand nu va putea "duce o viata normala"

Reprezentantul lui Fernando Alonso a declarat luni seara ca pilotul spaniol "nu exista graba" pentru externare.

"Nu exista nici o graba sa il externam. El este intr-o stare perfecta. A suferit un impact lateral server si inca trebuie sa se recupereze. Nu stim cand timp va mai ramane in spital, o zi, doua sau trei, nu dorim sa ne grabim. Vom sta atata timp cat medicii considera ca trebuie, iar ei vor decide externarea in momentul in care Alonso va putea iesi in viata normala", a declarat Luis Garcia Abad, agentul pilotului McLaren. 4

Fernando Alonso a suferit duminica un accident in timpul testelor de la Barcelona. Masina sa a lovit zidul de protectie in virajul 3. Impactul a fost mai dur decat s-a crezut initial, pentru ca nu a fost unul complet lateral, ci masina a lovit si cu partea frontala, asa cum arata imaginile publicate luni de un site italian.

Spaniolul a ramas 10 minute inconstient. Viteza la care s-a produs impactul nu a fost dezvaluita oficial, insa acel viraj era unul care se aborda cu 230km/h. Conform martorilor, Alonso ar fi avut in jur de 150km/h, desi alte voci sustin 200km/h.

McLaren a emis luni un comunicat de presa in care a explicat cauza accidentului, spunand ca iesirea in decor s-a datorat vantului puternic. McLaren afirma ca masina nu a avut nici o defectiune si ca nu a existat vreo scurgere de curent care sa fi dus la lesinul lui Alonso, inainte ca acesta sa iasa in decor.



Fernando Alonso nu va iesi din spital pana cand nu va putea "duce o viata normala"