Formula 1

Fernando Alonso nu-si aminteste momentul accidentului de la Barcelona

Pilotul spaniol Fernando Alonso se afla internat in spital dupa un accident suferit, duminica, pe circuitul de la Barcelona in timpul testelor de iarna din Formula.

Chiar daca pilotul s-a fotografiat pe patul de spital, transmitand fanilor mesajul ca este in regula, fostul sau manager, italianul Flavio Briatore, spune ca Alonso are o problema.

Potrivit lui Briatore, pilotul originar din Asturia nu si-ar aminti nimic din momentul accidentului suferit la Barcelona, dar tot fostul boss de la Renault adauga ca “acesta este un lucru cat se poate de normal”.

Tot Briatore a mai declarat pentru postul italian RAI ca potrivit datelor de telemetrie Alonso a incercat tot timpul sa mentina monopostul pe linia ideala si de asemenea si-a amintit ca acesta este al doilea cel mai grav accident suferit de spaniol in cariera.

Precedentul a avut loc in 2003 pe circuitul de la Sao Paolo, desi Briatore a incurcat putin anii si a spus 2004.

De asemenea, Briatore a negat zvonurile conform carora Alonso ar fi fost electrocutat in monopost in timp ce incerca sa regleze sistemul de recuperare a energiei.

“Nu inteleg de unde apar astfel de povesti. A fost un accident normal si din nefericire astfel de lucruri se intampla, inclusiv unui pilot precum Fernando”, a mai spus Flavio Briatore.

Cei doi au ramas in relatii foarte bune dupa colaborarea de la Renault, cand Alonso cucerea in 2005 si 2006 cele doua titluri mondiale din palmaresul sau.

In alta ordine de idei, reprezentantul lui Alonso a spus ca acesta nu va iesi din spital pana cand nu va fi refacut complet pentru a duce o viata normala.

"Nu exista nici o graba sa il externam. El este intr-o stare perfecta. A suferit un impact lateral server si inca trebuie sa se recupereze. Nu stim cand timp va mai ramane in spital, o zi, doua sau trei, nu dorim sa ne grabim. Vom sta atata timp cat medicii considera ca trebuie, iar ei vor decide externarea in momentul in care Alonso va putea iesi in viata normala", a declarat Luis Garcia Abad, agentul pilotului McLaren. 



Fernando Alonso nu-si aminteste momentul accidentului de la Barcelona