Formula 1

Fernando Alonso n-are nicio intentie sa plece de la Ferrari

In ultimele zile au aparut mai multe zvonuri care vorbesc despre posibila plecare a pilotului spaniol Fernando Alonso de la Ferrari in 2016.

Revista germana Auto Motor und Sport a scris ca Alonso ar avea o clauza in contract prin care poate negocia plecarea de la Ferrari daca la 1 septembrie nu se afla la mai putin de 25 de puncte de liderul campionatului.

“Au fost multe zvonuri despre plecarea mea inca de vara trecuta, dar din gura mea n-a iesit niciodata vreun cuvant despre faptul ca as pleca la alta echipa. Sunt multe speculatii care nu deranjeaza, dar creaza o stare de tensiune si stres”, a spus Alonso pentru Sky Sports.

“In acelasi timp te simti mandru si esti bucuros sa stii ca cele mai bune echipe se intereseaza de tine. In acest moment nu intentionez sa plec. Vreau sa castig aici si sa-mi termin treaba inceputa acum cativa ani in urma. Vom vedea ce va aduce viitorul”, a mai declarat Alonso.

Fernando Alonso concureaza la Ferrari din 2010 si in doua randuri a ratat in ultima cursa titlul mondial in fata germanului Sebastian Vettel.

In 2014 Alonso are la dispozitie un monopost limitat tehnic si nu a reusit decat doua clasari pe podium, locul doi in Ungaria si locul trei in China.

Alonso ocupa locul patru in clasamentul general al pilotilor la 99 de puncte in urma liderului Nico Rosberg (Mercedes).

Formula 1 programeaza la finalul acestei saptamani Marele Premiu al Italiei de la Monza. Calificarile (sambata) si cursa (duminica) vor fi live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00.



Fernando Alonso n-are nicio intentie sa plece de la Ferrari