Formula 1

Fernando Alonso a luat-o razna dupa accident: "Am 13 ani si sunt pilot de karting"

La doua saptamani dupa accidentul suferit de Fernando Alonso in testele de la Barcelona au aparut detalii despre repercusiunile asupra sanatatii sale.

Conform ziarului spaniol El Pais, Alonso a suferit o amezie temporara, incepand in ziua accidentului, 22 februarie. 

Medicii i-au adresat intrebari pentru a isi da seama daca Fernando Alonso sufera de comotie cerebrala, iar acesta a raspuns: "Ma cheama Fernando, am 13 ani si sunt pilot de karting, iar pe viitor vreau sa devin pilot de Formula 1."

Alonso nu va participa la prima cursa a sezonului, Marele Premiu al Australiei, anuntul oficial fiind facut in aceasta saptamana de McLaren.

Oficial, Alonso se simte bine, insa nu se stie daca si la acesta ora se mai considera pilot de karting sau nu.

Spaniolul a suferit un accident bizar la Barcelona, cand masina sa McLaren a lovit la aproximativ 200km/h un zid de protectie. Motivul oficial al accidentului a fost vantul puternic, conform McLaren. Impactul a fost nu doar unul lateral, ci si cu partea din fata a masinii, de aici problemele de dupa impact, cand Alonso a stat 10 minute inconstient. 

[news-112579]

Accidentul lui Alonso

Pilotul spaniol Fernando Alonso a suferit un accident serios, duminica, 22 februarie, in ultima zi a testelor de la Barcelona si a fost nevoie de elicopterul oficial al circuitului pentru a fi transportat la cel mai apropiat spital. Pentru a fi tinut sub surpavegherea personalului de specialitate, Alonso a ramas internat peste noapte in spitalul din capitala Cataluniei.

Potrivit echipei McLaren, pilotul iberic "este bine si in stare de constienta". 

Incidentul s-a petrecut in virajul cu numarul patru al traseului de la Montmelo, de langa Barcelona, Alonso izbindu-se de un zid de protectie dupa ce a scapat masina de sub control.

Masina a lovit cu roata din dreapta zidul si a mers asa pentru zeci de metri.

Alonso a ramas pret de zece minute in monopost dupa producerea accidentului, acuzand ameteli si o stare de confuzie, noteaza cotidianul Marca. In tot acest timp comisarii de cursa il loveau usor in casca pentru a-l intreba daca este bine.

Reprezentantii medicali ai circuitului l-au transportat pe dublul campion mondial la spital pentru investigatii amanuntite. O rezonanta magnetica a stabilit ca nu are nici o leziune. 



Fernando Alonso a luat-o razna dupa accident: "Am 13 ani si sunt pilot de karting"