Formula 1

Fernando Alonso a fost externat din spital

Pilotul Fernando Alonso a parasit, miercuri dimineata, spitalul din Barcelona unde si-a petrecut ultimele trei nopti ca urmare a accidentului suferit duminica in testele din Formula 1.

Fernando Alonso s-a indreptat spre resedinta sa din Oviedo pentru a se odihni in urmatoarea perioada, anunta presa spaniola.

Echipierul de la McLaren-Honda nu va lua astfel parte la testele programate la finalul acestei saptamani pe acelasi traseu de la Montmelo.

Acesta urmeaza a fi inlocuit de McLaren cu danezul Kevin Magnussen, pilotul titulari din 2014.

O decizie considerata normala pentru a-i permite pilotului iberic sa se refaca in vederea debutului in noul sezon de Formula 1.

Acest debut este programat pe 15 martie la Melbourne in Australia.

Explicatia celor de la McLaren pentru producerea accidentului

Cei de la McLaren afirma ca vantul puternic a cauzat accidentul, iar masina nu a avut nici o defectiune care sa duca la un asemenea eveniment.

"Masina a abordat larg virajul al treilea, unde se afla o zona de astroturf - iarba artificiala - ceea ce a dus la pierderea tractiunii si a cauzat o mare instabilitate. Pilotul a redresat spre interior si a recuperat tractiunea, dar a lovit partea laterala a zidului", scriu cei de la McLaren.

"Rezultatele noastre indica faptul ca accidentul a fost cauzat de vanturile puternice si imprevizibile de pe circuit, la acel moment, vanturi care au afectat si alti piloti in mod similar, de exemplu pe Carlos Sainz Jr. Putem afirma in mod categoric ca masina lui Fernando nu a avut nici un fel de defectiune tehnica si nici nu si-a pierdut presiunea aerodinamica, chiar daca a fost supusa unor forte mari G", spun cei de la McLaren.

"Este exclusa posibilitatea ca nu au existat scurgeri de curent sau defectiuni ale sistemului ERS", sustine McLaren, pentru a demonta zvonurile conform carora Alonso ar fi lesinat din cauza ca a fost curentat inainte de accident. "Datele noastre arata ca Alonso a apasat pe frana inainte de impact, ceea ce demonstreaza ca era constient in acele momente", completeaza britanicii. 

"Dupa impact, masina s-a raschetat de zid timp de 15 secunde inainte de a se opri. Cele patru roti au ramas atasate de masina, insa nu a suferit daune ale sasiului sau ale structurii de rezistenta", incheie McLaren.

Alonso nu-si aminteste momentul impactului

Chiar daca pilotul s-a fotografiat pe patul de spital, transmitand fanilor mesajul ca este in regula, fostul sau manager, italianul Flavio Briatore, spune ca Alonso are o problema.

Potrivit lui Briatore, pilotul originar din Asturia nu si-ar aminti nimic din momentul accidentului suferit la Barcelona, dar tot fostul boss de la Renault adauga ca “acesta este un lucru cat se poate de normal”.



Fernando Alonso a fost externat din spital