Formula 1

F1: Poate Rosberg?

Victoria lui Nico Rosberg din Marele Premiu al Austriei, in fata lui Lewis Hamilton, arata ca totul este posibil intre pilotii Mercedes pe acest final de sezon. Specialistii F1 cred ca victoria lui Rosberg pe circuitul Red Bull a venit la capatul celei mai mari curse reusite de pilotul german.

"De ce nu mergi asa in fiecare cursa?", a fost intrebat Rosberg la finalul Marelui Premiu din Austria de fostul pilot Gerhard Berger.

Cursa din Austria ar putea face diferenta intre un Rosberg considerat ca fiind un pilot foarte bun si un statut de campion. Victoria sa de duminica la adus in clasament la doar 10 puncte in spatele lui Hamilton, ceea ce inseamna un final de sezon incins, o lupta care se va da chiar in interiorul echipei Mercedes.

A fost prima cursa din acest an in care Rosberg a reusit sa il domine pe Hamilton de la inceput pana la final, si sa obtina o victorie care sa nu depinda de alti factori pe durata cursei.

Pana la Marele Premiu din Austria, singurele victorii ale lui Rosberg fusesera in Spania si Monaco. La Barcelona, Hamilton a fost prins in spatele lui Sebatian Vettel, iar la Monaco Rosberg a beneficiat de o eroare a echipei Mercedes, care l-a chemat la boxe pe britanic pentru un pit stop inutil, pe final, atunci cand safety car-ul era pe pista.

In Austria, insa, lucrurile au aratat diferit. La antrenamente, Hamilton a aratat nesigur, rotindu-se de cateva ori cu masina pe pista. In calificari sa mentinut permanent ca timpu langa britanic. Iar in cursa la depasit scurt, dupa primii metri, ramanand apoi la conducere pana la final, fara emotii, stabilind cei mai rapizi timpi, dezvoltand si mentinand un avans constant si suficient pentru victorie.

Dupa cursa, Hamilton a admis ca a pierdut cursa pe traseu, si nu la schimbrile de la boxe care au fost ca timpi aproape identici pentru amandoi.

Pentru a lua titlul, Rosberg trebuie sa se lupte cu momentele sale de incostanta, dar si cu o idee pe care nu trebuie sa o lase sa ii intre in cap, cea a unui mic complex de inferioritate fata de Hamilton, in interiorul echipei Mercedes.



F1: Poate Rosberg?