Formula 1

F1: Echipe cu trei masini

O noua modificare in Formula 1 ar putea aduce echipe cu trei masini pe pista, in loc de doua asa cum este acum.

Vestea a fost adusa in Singapore de Bernie Ecclestone. Intrebat cum se va umple grila de start in cazul in care trei echipe mici vor iesi curand din competitie si daca solutia ar fi ca acestea sa ramana totusi si sa cumpere masini de la rivalele mai mari, Ecclestone a spus: "Nu, solutia este trei masini".

In Formula 1 se vorbeste ca din 2015 cel putin cinci echipe vor iesi. Acestea s-ar putea alege dintre Caterham, Marussia, Sauber si Lotus.

Solutia lui Ecclestone cu cele trei masini nu se refera ca toate echipele ramase in competitie vor benefcia de aceasta facilitate. Se spune ca doar cele mai bune echipe, precum Ferrari sau McLaren, vor avea trei masini.

"Mai bine sa avem echipe de top cu trei masini decat echipe care se chinuit sa ramana in F1", a mai spus Ecclestone.

Ecclestone a subliniat ca iesirea catorva echipe din F1 se va sti cu siguranta dupa "urmatoarele doua sau trei curse", iar planul cu trei masini, spune el "deja e afla pe masa noastra".

Zilele trecute, Formula 1 a adoptat o schimbare imediata: interzicerea comuncarilor radio din partea echipelor prin care se urmareste ajutarea pilotilor aflati in cursa.

[news-109395]



F1: Echipe cu trei masini