Formula 1

Ecclestone propune revenirea motoarelor V10 in Formula 1

Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, nu este pe deplin impacat cu ideea actualelor propulsoare din Formula 1 si militeaza in continuare pentru revenirea la celebrele V10 care au scris istorie in Marele Circ.

La o intalnire care a avut loc cu reprezentantii mai multor publicatii de prestigiu, Ecclestone a dezvaluit ca va propune revenirea Formulei 1 la motoarele V10 aspirate normal din sezonul 2016.

Propunerea lui Ecclestone va fi discutata pe 18 decembrie la intalnirea puternicului Grup Strategic din cadrul factorilor decizionali ai Marelui Circ.

Ecclestone s-a aratat flexibil si este dispus sa lase echipele sa aleaga intre variantele V8 si V10 de motoare pentru inlocuirea actualei formule V6 turbo.

In viziunea lui Ecclestone, motoarele din 2016 nu ar renunta la tehnologia existenta in prezent pentru recuperarea energiei si ar fi variante hibrid cu sisteme KERS la bordul monoposturilor.

De asemenea, Ecclestone respinge ideea ca motoristi precum Mercedes si Honda, care au investit sume considerabile in realizarea propulsoarelor turbo 1.6 litri ar iesi din campionat nedorind sa dezvolte alte propulsoare care sa atinga aproximativ 1000 de cai putere.

Recent grupul german Volkswagen si-a exprimat public interesul pentru o eventuala viitoare implicare in Formula 1.



Ecclestone propune revenirea motoarelor V10 in Formula 1