Formula 1

Dulce consolare pentru Nico Rosberg in Mexic

Pilotul german Nico Rosberg de la Mercedes a castigat, duminica seara, Marele Premiu de Formula 1 din Mexic, cursa revenita in calendar dupa mai bine de doua decenii.

Plecat din pole position, Rosberg a gestionat startul cursei si a ramas in fata principalului urmaritor, coechipierul sau si noul campion mondial Lewis Hamilton, dictand ritmul in frunte pana la epuizarea celor 71 de tururi programate.

Pentru Rosberg aceasta este a patra victorie a sezonului si a 12-a din cariera, germanul obtinand primul sau succes din luna iunie pana in prezent.

Hamilton s-a clasat al doilea si a obtinut al 15-lea podium in ultimele 17 curse, iar podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas de la Williams-Mercedes.

Cu aceasta victorie din Mexic Rosberg si-a recastigat locul al doilea in clasamentul pilotilor ca urmare a abandonului suferit de germanul Sebastian Vettel. Echipierul de la Ferrari a avut parte de o cursa foarte slaba si in cele din urma a sfarsit in decor cu 21 de tururi inaintea finalului.

Vettel a pornit al treilea de pe grila, dar in primul viraj s-a atins cu Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) si s-a ales cu o pana de cauciuc. Germanul a reclamat prin radio manevra australianului, insa comisarii de cursa nu au luat nicio decizie in acest caz.

Pentru Ferrari cursa din Mexic a fost una de cosmar, niciuna dintre monoposturile Scuderiei ajungand la final. Kimi Raikkonen s-a acrosat pentru a doua oara in ultimele trei curse si a iesit din intrecere cu suspensia rupta.

De la Marele Premiu al Australiei din 2006 echipa Ferrari nu a mai avut ambele monoposturi iesite din cursa.

Rezultatele finale:



Dulce consolare pentru Nico Rosberg in Mexic