Formula 1

Diagnostic pentru Jules Bianchi: are una dintre cele mai grave leziuni cerebrale

Marti seara, tatal pilotului de Formula 1 Jules Bianchi a declarat in fata spitalului Mie din Japonia ca fiul sau a suferit unul dintre cele mai grave traumatisme cerebrale posibile, o leziune axonala difuza. Desi diagnosticul este sumbru, leziunile axonale difuze pot fi de mai multe grade.

Bianchi sufera de o "leziune axonala difuza". Aceasta inseamna o afectare la scara larga a materie albe din creier. Este una dintre cele mai grave leziuni posibile. 90% dintre cei care sufera de ceva nu se mai trezesc niciodata din coma si raman in stare vegetativa persistenta.

Tatal lui Bianchi a mai dezvaluit pe langa acest diagnostic pe care nu l-a detaliat ca fiul sau se afla intr-o stare "severa, dar stabila" si ca profesorul Saillant, cel care a supervizat si procesul de insanatosire a lui Michael Schumacher, se afla la Spitalul General Mie din orasul Yokkaichi.

Acest tip de leziune se produce in majoritatea cazurilor in accidentele de automobil, din cauza fortei de rupere generata de o accelerare sau o decelerare rapida. Localizarea poate fi in lobul frontal parasagital, lobul parietal, corpul calos (anterior si posterior), nuclei bazali (inclusiv capsula interna), cerebel (pedunculi) sau puntea (rostrul dorso-lateral).

Asa cum spuneam mai sus, aria afectata din creieri, este una extinsa.

Leziunile axonale difuze sunt de trei grade, care includ sau nu hemoragii in corpul calos al creierului sau leziuni pontine. Nu se stie la acest moment ce tip dintre cele trei are Bianchi.

[news-109856]



Diagnostic pentru Jules Bianchi: are una dintre cele mai grave leziuni cerebrale