Formula 1

Cum arata salariile pilotilor din Formula 1. Sebastian Vettel primeste cei mai multi bani

Pilotul german Sebastian Vettel incaseaza din partea Scuderiei Ferrari cel mai mare salariu din Formula 1 in anul 2016.

Vettel, de patru ori campion mondial cu Red Bull, primeste de la Ferrari un salariu anual de 50 milioane de dolari. Acesta are contract cu Scuderia pana in 2017 inclusiv, anunta site-ul thisisf1.com

Pe locul doi in topul salariilor se afla spaniolul Fernando Alonso care, in pofida unui prim sezon cenusiu cu McLaren-Honda, incaseaza 40 milioane de dolari incluzand in cazul sau si toate bonusurile.

Campionul mondial al ultimilor doi ani, britanicul Lewis Hamilton primeste din partea nemtilor de la Mercedes un salariu de 31 milioane de dolari, dar cu bonusurile de performanta acesta poate incasa un plus de 10 milioane. Hamilton a semnat in 2015 prelungirea contractului cu inca trei ani.

Kimi Raikkonen, ultimul pilot care a adus titlul mondial pentru Ferrari (2007), are un salariu de 28 milioane de dolari, iar in 2015 acesta a semnat prelungirea angajamentului pentru inca un an.

Topul cinci al salariilor din Formula 1 este completat de germanul Nico Rosberg, pilotul de la Mercedes primind o remuneratie de 15.5 milioane de dolari. Acesta are contract pana in 2017 inclusiv.

Jenson Button incaseaza 13 milioane de dolari pe an de la McLaren.

La polul opus se situeaza pilotii care mai degraba aduc bani de acasa pentru a concura in Formula 1 si care primesc doar niste salarii simbolice.

Este cazul celor doi piloti de la Sauber, Marcus Ericsson si Felipe Nasr, cu 450.000 de dolari pe an, sau al pilotilor de la Toro Rosso, Carlos Sainz jr. si Max Verstappen, cu salarii de 650.000 de dolari pe an.

Ceva mai bine stau Felipe Massa (Williams) si Nico Hulkenberg (Force India), cu cate 5 milioane de dolari, in timp ce Romain Grosjean a semnat cu noua echipa americana Haas F1 pentru 4.5 milioane de dolari plus bonusuri.

Daniel Ricciardo, pilotul adus de Red Bull pentru inlocuirea lui Vettel, se afla in ultimul an de contract si incaseaza 4 milioane de dolari.

Alte salarii: Valtteri Bottas (2.5 milioane), Esteban Gutierrez si Sergio Perez (2 milioane), Pastor Maldonado (1.5 milioane), Jolyon Palmer (900.000) si Daniil Kvyat (850.000).



Cum arata salariile pilotilor din Formula 1. Sebastian Vettel primeste cei mai multi bani