Formula 1

Cum arata calendarul din Formula 1 in 2015

Federatia Internationala de Automobilism a dat publicitatii o prima schema a calendarului competitional pentru sezonul 2015 din Formula 1.

In acest moment 20 de curse sunt confirmate pentru anul urmator fata de cele 22 prevazute initial.

Au fost scoase din calendar Marele Premiu al Indiei de la Noida si Marele Premiu al Statelor Unite de la New Jersey.

Astfel, sezonul 2015 va incee la 15 martie cu Marele Premiu al Australiei de pe Albert Park din Melbourne.

Urmeaza cele trei curse asiatice din prima parte a anului: Malaysia (29 martie), Bahrain (5 aprilie) si China (19 aprilie).

Prima cursa europeana este Marele Premiu al Spaniei la 10 mai, urmat de cursa de la Monte-Carlo (24 mai) si incursiunea nord-americana in Canada pe 7 iunie.

Alte patru curse vor fi programate pana la jumatatea sezonului: Austria (21 iunie), Marea Britanie (5 iulie), Germania (19 iulie) si Ungaria (26 iulie).

Dupa pauza de vara se revine cu Belgia (23 august) si Italia (6 septembrie), dupa care Marele Circ revine in Asia pentru cursele din Singapore (20 septembrie) si Japonia (la o data inca nestabilita).

Marele Premiu al Rusiei de la Soci a fost stabilit pentru 11 octombrie, dupa care se revine in America de Nord pentru dubla Mexic (25 octombrie) si Statele Unite (1 noiembrie).

Brazilia va fi ultima cursa din sezon, pe 15 noiembrie, in timp marea finala va avea loc la Abu Dhabi la o data care va fi anuntata ulterior.



Cum arata calendarul din Formula 1 in 2015