Formula 1

Conducerea Mercedes ii cere scuze lui Lewis Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton a pierdut victoria in Marele Premiu din Monte-Carlo dupa ce a fost chemat la boxe pentru un schimb suplimentar de pneuri.

Manevra a avut loc dupa accidentul provocat de Max Verstappen intr-o perioada de neutralizare a cursei.

Hamilton a fost singurul dintre pilotii de top care a intrat pentru trecerea pe super soft-uri, manevra care s-a dovedit extrem de paguboasa.

Nu doar ca a ratat victoria, dar Hamilton a incheiat intrecerea din Principat abia pe pozitia a 3-a, fiind devansat de coechipierul Nico Rosberg si de Sebastian Vettel de la Ferrari.

La final, oamenii din conducerea echipei Mercedes au recunoscut eroarea si au tinut sa-si ceara scuze in mod public.

''Ne-am facut calculele in mod gresit. A fost vina echipei si imi cer scuze. Lewis este un mare lider si un pilot grozav. Cred ca intelege ca uneori mai facem si greseli'', a declarat Toto Wolff, managerul echipei Mercedes.

Vizibil afectat de ratarea victoriei, Hamilton s-a abtinut de la comentarii la adresa echipei sale.

Wolff a mai explicat ca decizia de a-l chema pe Hamilton la boxe a fost luata din preocuparea existenta la momentul respectiv fata de deteriorarea rapida a pneurilor.

In spatele masinii de siguranta monoposturile de Formula 1 ruleaza la pas si astfel se pierde din temperatura anvelopelor. O explicatie cat se poate de logica, aceasta daca am face abstractie de teoria conspiratiei care a aparut dupa aceasta cursa si care vorbeste despre o “lucratura” a nemtilor pentru favorizarea lui Rosberg.

Dupa cursa de la Monte-Carlo Hamilton mai pastreaza doar 10 puncte avans in fata lui Rosberg.

Lewis Hamilton abia ce a anuntat prelungirea contractului cu Mercedes pana in 2018.



Conducerea Mercedes ii cere scuze lui Lewis Hamilton