Formula 1

Cine este Max Verstappen, cel mai tanar castigator de cursa din istoria Formulei 1

Vedeti mai jos o scurta prezentare a olandezului Max Verstappen, pilotul care a castigat Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona.

In varsta de 18 ani si 288 de zile, Verstappen a scris o noua pagina din istoria Marelui Circ pe traseul catalan devenind cel mai tanar pilot care a condus o cursa si care a castigat la final intrecerea.

Aflat la doar al doilea sau sezon in Formula 1, Verstappen a debutat in martie 2015 la volanul unui monopost Toro Rosso in Marele Premiu al Australiei, aceasta dupa ce in 2014 devenise cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1 in urma aparitiei in antrenamentele libere din Marele Premiu al Japoniei.

Inainte de a ajunge in Marele Circ, tanarul Verstappen isi facuse mana in karting si in Formula 3, sarind peste seriile suport GP3 si GP2, aceasta din urma fiind considerata anticamera Formulei 1.

Verstappen a adunat 49 de puncte in primul sau sezon complet (19 curse) si a incheiat pe locul 12 la general.

Anul 2016 l-a gasit tot la Toro Rosso, insa oficialii de la Red Bull au decis sa-l promoveze la echipa principala in locul lui Daniil Kvyat, aceasta dupa ce rusul provocase doua incidente de cursa, in China si mai ales in cursa de casa de la Soci. Atunci l-a lovit de doua ori din spate pe Sebastian Vettel si l-a scos pe acesta din intrecere.

Astfel, Verstappen a obtinut primul succes in Formula 1 la doar 18 ani si 24 de curse in palmares. Niciun podium nu reusise Verstappen pana la Barcelona, iar cel mai bun rezultat al sau fusese locul patru cu Toro Rosso in 2015, in cursele de la Hungaroring si Austin.

Max Verstappen este fiul lui Jos Verstappen, pilot cu 106 starturi in Formula 1, doua podiumuri si 17 puncte adunate intre 1994 si 2003.



Cine este Max Verstappen, cel mai tanar castigator de cursa din istoria Formulei 1