Formula 1

Cinci Mari Premii din Formula 1 vor incepe mai devreme ca urmare a accidentului suferit de Bianchi

Cinci curse din sezonul 2015 al Formulei 1 vor lua startul mai devreme, inclusiv Marele Premiu de debut, cel din Australia, anunta joi presa engleza.

Marele Premiu al Australiei va incepe la orala locala 4, dar calificarile raman la ora 5. In Malaysia startul cursei va fi la ora 3.

Cursele din China, Japonia si Rusia vor incepe la ora locala 2. Mexic, revenit pe calendar pentru prima oara dupa 1992, la lua startul la ora locla 1.

Hotararile vin ca urmare a accidentului suferit de Jules Bianchi (Marussia), in octombrie 2014. In decembrie anul trecut, Federatia Internationala de Automobilism a publicat niste recomandari in care se spune ca "ora de start a unui eveniment nu trebuie sa fie stabilita cu mai putin de patru ora ramase pana la apus, cu exceptia curselor care au loc noaptea."

Accidentul lui Jules Bianchi, petrecut in Japonia, a avut mai multe cauze: starea carosabilului (ploua foarte tare), vizibilitatea era scazuta din cauza norilor densi, pe marginea traseului a intrat un utilaj greu, iar regulile FIA sunt precare in ceea ce priveste avertizarea pilotilor cu steagul galben.



Cinci Mari Premii din Formula 1 vor incepe mai devreme ca urmare a accidentului suferit de Bianchi