Formula 1

Calcule pentru titlul mondial in Formula 1: Hamilton vs Rosberg

Lewis Hamilton si Nico Rosberg au ajuns in fata cursei decisive pentru titlul mondial, una la finalul careia se vor dubla punctele acordate primilor zece pentru prima data in istoria Marelui Circ.

Diferenta care ii separa pe cei doi piloti de la Mercedes este in acest moment de 17 puncte in favoarea lui Hamilton, pilot aflat in pole position pentru obtinerea celui de-al doilea titlu mondial.

Sa vedem mai jos care sunt calculele inaintea cursei din Abu Dhabi si cum pot obtine Hamilton sau Rosberg titlul suprem in Formula 1.

- Hamilton devine campion daca obtine victoria;

- Hamilton devine campion si cu o clasare pe locul doi, chiar daca Rosberg obtine victoria;

- Hamilton isi asigura titlul mondial chiar si cu o clasare pe locurile trei, patru si cinci, atat timp cat Rosberg nu castiga cursa;

- Hamilton poate iesi campion mondial si de pe locul sase, cu conditia ca Rosberg sa nu termine pe unul din primele locuri;

- Hamilton isi permite chiar si un loc sapte sau opt, iar Rosberg sa incheie in afara podiumului;

- Hamilton obtine titlul mondial si de pe locul noua, in situatia in care Rosberg nu termina in topul cinci;

- Chiar si un punct ii este de ajuns lui Hamilton, adica o clasare pe locul zece, pentru a fi campion mondial, atata timp cat Rosberg nu prinde un loc in primii cinci.

Cu alte cuvinte, Rosberg trebuie sa termine obligatoriu in fata lui Hamilton pentru a spera la titlul mondial, dar chiar si asa germanul are nevoie de un joc favorabil al rezultatelor.



Calcule pentru titlul mondial in Formula 1: Hamilton vs Rosberg