Formula 1

Bernie Ecclestone vrea sa schimbe Formula 1 din temelii

Detinatorul drepturilor de imagine pentru Formula 1, miliardarul Bernie Ecclestone, a declarat pentru un post german de televiziune ca in viziunea sa Marele Circ ar trebui reformat complet si ca ar trebui introduse reguli noi.

Ecclestone recunoaste ca principala problema a Formulei 1 in prezent este reprezentata de ingerinta covarsitoare a tehnologiei si a inginerilor in competitia propriu zisa, iar rolul pilotilor a devenit unul extrem de limitat.

“Ei stau acolo pe linia de start, dar de fapt este un inginer care porneste cursa. Nu ar trebui sa fie asa, si fiecare pilot ar trebui sa fie pe cont propriu, iar acum asistam la un campionat al inginerilor”, a spus Ecclestone la ZDF.

“Prost trebuia sa se uite dupa frana, dupa schimbatorul de viteze, dupa absolut tot. A facut o treaba minunata, a incheiat foarte multe curse in acest fel si le-a incheiat bine. Nu spun ca Lewis (n.r. - Hamilton) nu este un super pilot, dar primeste un foarte mare ajutor din partea tehnologiei. As vrea sa-l vad intr-o masina de GP2 concurand impotriva unor piloti din GP2. Nu spun ca nu ar castiga, dar ar fi mult mai interesant”, a adaugat boss-ul Formulei 1.

Probabil ca Ecclestone, din cauza varstei, a uitat ca Hamilton s-a facut remarcat dupa ce in 2006 a castigat seria suport GP2 in doar al doilea sau an, cu cinci victorii, si ca astfel a intrat in atentia lui Ron Dennis, care apoi l-a propulsat in 2007 la McLaren-Mercedes.



Bernie Ecclestone vrea sa schimbe Formula 1 din temelii