Formula 1

Bernie Ecclestone plateste $100 de milioane pentru libertate si sefia in F1

Bernie Ecclestone pare ca doreste sa faca totul pentru a evita inchisoare si a ramane seful Formulei 1. Daca in Romania cei care comit fraude fiscale fac inchisoare si atat, ramanand cu averea bine mersi prin diverse tertipuri, in Germania este alta abordare: plata unor sume uriase contra libertatii infractorilor.

Presa germana de duminica a scris ca Ecclestone negociaza cu Fiscul o intelegere amabila in valoare de $100 de milioane de dolari, care sa incheie cazul sau de coruptie cercetat in Germania si celebru pe tot globul.

Informata a fost oferita de cei de la Suddeutsche Zeitung, care nu au facut publica sursa, insa au spus ca negocierea a avut loc la Munchen si va pune capat procesului, iar autoritatile vor renunta la acuzatii.

La inceputul aceleiai saptamani, negocierile incepusera de la 25 de milioane de euro.

O confirmare oficiala se asteapta in aceasta sapamana, chiar la termenul de marti al procesului.

"Au fost discutii in care au fost implicati procurori, avocatii apararii si judecatorii. Este posibil ca acest caz sa se incheie cu o intelegere care ar putea fi incheiata saptamana viitoare (n.r. saptamana aceasta)",  a declarat un purtator de cuvant al Tribunalului german la care se judeca acest caz.

Suddeutsche Zeitung scrie ca procurorii au cerut initial 100 de milioane de euro, insa Ecclestone si avocatii sau au negociat sa treaca suma in dolari.

Presa locala noteaza ca, in cazul in care se ajunge la o intelegere, va fi cea mai mare din istoria Germaniei.

Gratie acesteia, Ecclestone nu va fi condamnat si va ramane sef in F1.

In dosarul instrumentalizat de procurori si care numara nu mai putin de 256 de file, Ecclestone este acuzat ca ar fi platit 27 milioane de lire sterline unui bancher german pe nume Gerhard Gribowsky pentru a-si mentine controlul asupra drepturilor financiare ale Formulei 1.

[news-106460]



Bernie Ecclestone plateste $100 de milioane pentru libertate si sefia in F1