Formula 1

Bernie Ecclestone a scapat de inchisoare si plateste pretul libertatii

Bernie Ecclestone a avut mrti termen de judecata in procesul de mita dn Germania, in care risca 10 ani de inchisoare. Procurorii au anuntat insa ca accepta oferta de 100 de milioane de dolari pe care seful F1 o ofera pentru a scapa de detentie.

In dosarul intrumentat de procurori si care numara nu mai putin de 256 de file, Ecclestone este acuzat ca ar fi platit 27 milioane de lire sterline unui bancher german pe nume Gerhard Gribowsky pentru a-si mentine controlul asupra drepturilor financiare ale Formulei 1.

"Procesul a fost oprit, in acord cu parchetul si cu inculpatul, conform articolului 153a", din Codul de precedura penala, care prevede astfel de negocieri, a declarat Peter Noll, presedintele instantei care a judecat acest caz.

In varsta de 83 ani, Ecclestone risca pana la zece ani de inchisoare daca era gasit vinovat ca i-a dat mita unui om de afaceri pentru a intermedia vanzarea drepturilor de imagine ale Formulei 1.

Gerhard Gribkowsky a primit 44 milioane de dolari de la Eccleston pentru ca acesta sa convinga conducerea bancii de stat BayernLB la care lucra sa vanda drepturile comerciale ale Formulei 1 fondului de investitii CVC Capital Partners.

Condmnat la opt ani si jumatate de inchisoare, Gerhard Gribkowsky a recunoscut ca a primit banii respectivi de la Ecclestone.

Acesta din urma recunostea in 2011 ca i-a dat bani lui Gribkowsky, dar nu ca mita, ci pentru ca bancherul l-ar fi santajat cu false dezvaluiri catre fiscul britanic privind neplata unor taxe.

[news-108615]



Bernie Ecclestone a scapat de inchisoare si plateste pretul libertatii