Formula 1

TUR cu TUR Marele Premiu al Germaniei

Onlinesport.ro a transmis live text, duminica de la ora 15:00, Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim. Din pole position a pornit liderul campionatului, germanul Nico Rosberg de la Mercedes.

Ordinea finala: Rosberg, Bottas, Hamilton, Vettel, Alonso, Ricciardo, Hulkenberg, Button, Magnussen, Perez

67/67 Final de cursa, cu Nico Rosberg invingator. Este a patra victorie a sezonului pentru pilotul german de la Mercedes. Bottas termina pe doi, urmat de Hamilton pe trei.

66/67 Bottas tine cu dintii de locul secund si pana acum rezista in fata lui Hamilton. Alonso si-a securizat locul al cincilea in fata lui Ricciardo.

63/67 Ce duel avem intre Alonso si Ricciardo. Spaniolul a trecut si pare scapat in fata, dar cei doi au oferit un duel de manual.

61/67 Hamilton il ajunge pe Bottas si in mod normal va trece de acesta. Continua duelul dintre Ricciardo si Alonso.

60/67 Duel roata la roata intre Ricciardo si Alonso pentru pozitia a cincea. Duel spectaculos cu numeroase schimbari de pozitie intre cei doi.

56/67 Alonso schimba pentru ultima data si pierde locul trei. Ajunge pe sapte spaniolul si acesta nu mai are la dispozitie decat zece tururi pentru a recupera terenul pierdut.

54/67 Hamilton coboara sub un minut si 20 de secunde pe tur si ajunge la 1:19.908, timp care ii da frisoane lui Alonso, ocupantul locului trei.

51/67 Hamilton efectueaza si ultima intrare. Acesta revine in pista pe locul 4 chiar in fata lui Vettel si in spatele lui Alonso.

50/67 Sauberul pilotat de Sutil ramane blocat chiar pe linia de start/sosire. Pilotul paraseste monopostului si steagurile galbene sunt fluturate.

49/67 Hamilton trece ca acceleratul prin gara de Alonso si ajunge pe trei.

46/67 A treia oprire pentru Vettel. Campionul mondial trece pe softuri si va ramane cu aceste anvelope pana la final. Intre timp masina rusului Kvyat ia foc si acesta este nevoit sa abandoneze cursa.

44/67 Pentru Hamilton va urma si un al patrulea schimb de pneuri dupa aproximativ 13 tururi.

43/67 Schimba si al doilea pilot de la Mercedes, Lewis Hamilton. Acesta ocupa pozitia a doua, pe care o pierde si coboara pana pe locul cinci.

42/67 A doua oprire programata si pentru liderul Rosberg. Acesta revine fara nicio problema pe prima pozitie.

39/67 Hulkenberg pierde doua locuri dintr-o depasire. Alonso ajunge pe patru, urmat de Vettel.

35/67 Alonso l-a depasit pe Vettel in duel direct pe circuit si ajunge pe cinci. Alonso este si cel mai rapid pilot al momentului - 1:21.212

34/67 Alonso pierde pozitia a patra dupa al doilea schimb. Coboara pe 7 spaniolul, in timp ce Raikkonen este anuntat ca trebuie sa mai traga inca patru tururi cu setul de pneuri existent. Finlandezul este de alta parere si cere pe un ton alert intrarea la boxe: "pneul stanga fata este complet distrus".

33/67 Hamilton trece fara probleme si de Hulkenberg ajungand pe cinci. Britanicul concureaza practic intr-o alta liga fata de pilotii dinaintea sa.

27/67 Prima oprire programata la boxe pentru Hamilton. Acesta revine pe pista cu pneurile soft in pozitia a 8-a si practic o ia de la capat cu recuperarea pozitiilor. Prima "victima" este Button.

26/67 Alonso il preseaza pe Vettel pentru pozitia a patra. Jumatate de secunda intre cei doi piloti. Conduce in continuare Rosberg cu un avans de 12 secunde in fata lui Bottas.

21/67 Raikkonen, primul dintre pilotii care au plecat in cursa pe softuri, intra la boxe pentru cel dintai schimb de anvelope. Finlandezul pierde pentru moment locul in top 10.

19/57 Bottas trece de Hamilton in urma unui duel direct, dar Lewis este anuntat de la boxe ca poate incheia in continuare pe doi prin jocul strategiei.

15/67 Depasire fabuloasa reusita de Vettel, care l-a facut practic pachet pe Raikkonen intre el si Alonso. Spaniolul profita si trece la randul sau de finlandez.

14/67 Hamilton este extrem de agresiv. Trece de Raikkonen, Ricciardo si apoi de Perez. Britanicul ajunge pe cinci si are de recuperat 27 de secunde fata de liderul Rosberg.

13/67 Alonso este primul pilot din top 10 care intra la boxe pentru primul pit stop. Spaniolul a plecat in cursa pe super softuri si incepuse sa aiba probleme cu aderenta.

9/67 Kvyat scos in decor de Perez si profita Raikkonen care urca pe opt, iar Hamilton ajunge in puncte dupa nici zece tururi de la startul cursei.

7/67 Duel cu scantei intre Sutil si Hamilton pentru pozitia a 11-a. Germanul de la Sauber foarte aproape sa-l acroseze pe britanic.

5/67 Hamilton urca pe 13 si se afla la 12 secunde de liderul si coechipierul sau, Rosberg.

4/67 Rosberg se pune nemteste pe treaba si stabileste cel mai rapid tur in cursa - 1:22.320.

3/67 Restart in cursa pe steag verde. Rosberg conduce pluton in timp ce Hamilton incepe cursa de recuperare in spatele grupului.

1/67 Kevin Magnussen (McLaren) a fost cel care l-a acrosat pe Massa si l-a trimis pe acesta cu rotile in sus. In cele din urma monopostul Williams a revenit in pozitia normala si pilotul brazilian a putut iesi din cockpit pe propriile picioare.

15:03 START in Marele Premiu al Germaniei. Acrosaj violent in primul viraj si un monopost Williams este complet rasturnat cu rotile in sus. Este vorba de Felipe Massa. Safety Car pe circuit.

15:00 Luminile verzi se aprind si monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzirea.

Lewis Hamilton, celalalt pretendent la titlul mondial, a suferit in calificari o cedare a franelor iesind violent in decor si din aceasta cauza va lua startul, cel mai probabil de pe linia boxelor.

Mecanicii de la Mercedes au schimbat complet intreg sistemul de franare la monopostul lui Hamilton si potrivit regulamentului FIA orice modicare adusa masinii atrage dupa sine plecarea de pe linia boxelor.

In cele din urma Hamilton va lua startul de pe grila de start din pozitia a 20-a.



TUR cu TUR Marele Premiu al Germaniei