Formula 1

Amanunte despre accidentul lui Hamilton

Presa britanica de vineri ofera amanunte despre accidentul rutier provocat de pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton pe strazile din Principatul Monaco.

Hamilton a anuntat pe contul sa de Instagram ca a fost implicat intr-un usor accident rutier, fara victime, si ca din aceasta cauza si-a amanat plecarea spre Brazilia, acolo unde la finalul acestei saptamani are loc penultima cursa a sezonului 2015.

Aceeasi publicatie mai noteaza ca Hamilton ar fi recunosc ca accidentul a fost provocat despre oboseala acumulata in urma petrecerilor prilejuite de castigarea celui de-al treilea titlu mondial.

Aflat la volanul unui model Pagani Zonda, Hamilton gonea cu 321 km/h pe strazile din Monte-Carlo in noaptea de luni spre marti cand a lovit nu mai putin trei masini.

In urma probelor prelevate politia monegasca a dat verdictul: Hamilton nu a consumat bauturi alcoolice.

Un purtator de cuvant al politiei din Monaco a declarat la randu-i: "Piciorul domnului Hamilton a alunecat pe pedalele de frana si ambreiaj, iar masina sa a lovit alte trei vehicule parcate. A fost testat pentru alcool, dar rezultatul a fost negativ".

Hamilton nu se afla la prima abatere pe drumurile publice. In 2010 a fost chiar retinut de politia australiana si deferit unui tribunal din Melbourne pentru conducere periculoasa inaintea Marelui Premiu al Australiei. Pilotul britanic s-a trezit atunci facand derapaje controlate la volanul unui Mercedes E500.

In 2009 acesta a provocat un accident in Elvetia, lovind o masina in care se afla o femeie si fiica acesteia. Ambele au scapat fara rani serioase. 

De asemenea, Hamilton a avut permisul suspendat pe drumurile din Franta dupa ce a fost prins conducand cu peste 200 km/h un Mercedes CLK. Masina a fost sechestrata de autoritati si Hamilton amendat.



Amanunte despre accidentul lui Hamilton