Formula 1

Al cincilea pole position consecutiv pentru Nico Rosberg

Pilotul german Nico Rosberg a obtinut cel mai bun timp in calificarile desfasurate la Interlagos pentru Marele Premiu al Braziliei, penultima cursa a sezonului 2015 in Formula 1.

Echipierul de la Mercedes l-a invins in lupta contracronometru pe coechipierul sau si actualul campion mondial Lewis Hamilton.

Diferenta dintre cei doi piloti de la Mercedes a fost de doar 78 de miimi in favoarea germanului, care a bifat astfel al cincilea pole position consecutiv.

Pilotii de la Mercedes nu au avut concurenta pe circuitul Jose Carlos Pace de langa Sao Paolo, acestia devansandu-i cu jumatate de secunda pe Sebastian Vettel de la Ferrari si pe Valtteri Bottas de la Williams.

Acesta din urma a primit o penalizare de trei locuri, pilotii care vor profita de acest lucru fiind Kimi Raikkonen (Ferrari), Nico Hulkenberg (Force India) si Daniil Kvyat (Red Bull).

Cu pole position-ul obtinut de Rosberg in Brazilia echipa Mercedes a urcat pe locul sase in topul constructorilor la capitolul plecari din prima pozitie a grilei de start. Mercedes a ajuns la 52 de pole-uri.

In ultimii sapte ani invingatorul cursei din Brazilia a luat startul din prima linie a grilei de start.



Al cincilea pole position consecutiv pentru Nico Rosberg