Formula 1

Accidentul lui Michael Schumacher: Detalii in premiera despre zborul cu elicopterul care i-a salvat viata lui Schumi

Echipa medicala de pe elicopterul care l-a dus pe 29 decembrie 2013, in ziua accidentului, pe Michael Schumacher de pe pista din Meribel pana la Spitalul din Grenoble a vorbit vineri in presa germana despre modul n care a decurs zborul. Doctorii s-au aparat de acuzele venite din diverse surse, confom carora au facut o escala inutila si au pierdut timp, inrautatnd starea de sanatate a germanului.

Experti medicali, inclusiv fostul sef al doctorilor din Formula 1, Dr. Gary Harstein, au pretins ca leziunile lui Schumacher s-au nrautatit dupa ce elicopterul de salvare a facut o escala intr-un spital mic, in orasul francez  Moutiers in ziua accidentului.

Ei au afirmat ca tratamentului a fost amanat inutil cu aceasta oprire, iar acesta a ajuns cu 40 de minute intarziere la Spital din Grenoble, un timp pretios care ar fi putut fi folosit altfel de medicii de acolo.

Insa, medicii de pe elicopter spun ca i-a salvat viata lui Schumi. Doctorii de pe elicopter au vorbit cu cei de la publicatia germana Stern si au afirmat ca decizia de a ateriza in drumul spre Grenoble la un spital mai mic, aflat la doar cinci minute de locul accidentului, a fost necesara pentru stabilizarea pacientului.

Doctorii de pe elicopter au spus ca Schumi era deja in coma si a avut nevoie de ingrijiri rapide la spitalul Moutiers inainte de a face zborul spre Grenoble.

In urma cu o doua saptamani, managerul lui Schumacher, Sabine Kehm, a dezvaluit pentru prima data ca fostul pilot incepe o recuperare lenta: "Michael arata momente de trezire si luciditate, insa face progrese lente.Ramanem increzatori ", a spus ea intr-o declaratie. Ea nu a mai dat ulterior detalii suplimentare cu privire la starea de sanatate a lui Schumi sau la sansele de recuperare completa.



Accidentul lui Michael Schumacher: Detalii in premiera despre zborul cu elicopterul care i-a salvat viata lui Schumi