Formula 1

Accidentul lui Fernando Alonso: Imaginile care arata traseul impactului indica un soc mai dur (foto)

Un site din Italia a publicat niste fotografii in care se vad urmele franarii pe asfalt ale lui Fernando Alonso, inainte de accidentul suferit duminica la Barcelona, dar si unghiul de impact cu zidul. Din imagini se vede ca nu a fost vorba doar de un impact "mai usor" lateral. 

Cei de la siteul omnicorse.it au realizat imaginile de mai jos. Italienii sustin ca din imagini se observa unghiul de impact suferit de masina lui Alonso, un unghi mult mai brutal decat a parut initial. Iar intreg socul s-a transferat asupra pilotului.

Din imagini se observa si urmele de franare inainte ca McLaren-ul sa loveasca zidul. Viteza la care s-a produs accidentul nu a fost comunicata oficial, insa estimata undeva intre 150 si 200 de kilometri pe ora, desi in acel viraj viteza normala este de 230km/h.

De asemenea, McLaren nu a publicat cauza accidentului suferit de Alonso in virajul 3 al circuitului de la Barcelona.

Accidentul a fost unul bizar, pentru ca nu se cunoaste cauza, iar impactul a cauzat 10 minute de inconstienta pentru pilot. Probabil, imaginile de mai jos explica faptul ca impactul a fost unul mai dur decat a parut initial, pentru ca nu a fost un impact total lateral, ci a avut si un unghi frontal, asa cum se vede mai ales din prima imagine. 



[news-112556]



Accidentul lui Fernando Alonso: Imaginile care arata traseul impactului indica un soc mai dur (foto)