Formula 1

Accidentul lui Fernando Alonso: forta 46G

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) are in derulare o investigatie a accidenului pe care Fernando Alonso l-a suferit in Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Deja au aparut niste date, impactul fiind cel mai dur din cariera spaniolului.

Desi investigatia FIA nu este gata, s-a aflat din raport ca Alonso a suferit o forta de 46G (de 46 de ori mai mare decat forta gravitationala) la impact, descrisa de pilotul de la McLaren drept cea mai mare din cariera sa.

Accidentul a pornit de la un acrosaj cu Esteban Gutierrez, roata fata dreapta a lui Alonso atingandu-se de cea spate stanga a pilotului Haas. Alonso a fost proiectat in zid, in stanga, dupa care a decolat cu masina si s-a rasucit in aer, dar si la impactul cu solul.

Toate masinile de Formula 1 sunt echipate cu o camera video care este indreptata cu obiectivul spre pilotul aflat in cockpit, pentru a putea oferi imagini spre analiza legate de traiectoria din timpul unui accident. Ele filmeaza cu 400 de cadre pe secunda (400 FPS), de 16 ori mai mult decat o camera obisnuita si de aproximativ 1,4 ori mai mult decat un GoPro Hero 4 Black, care poate ajunge la 240FPS. 

Camerele de pe masini, alaturi de accelerometrul din urechea pilorilor si datele din senzorii de pe sasiu vor crea o imagine completa a accidentului, in raportul FIA.

[news-118363]



Accidentul lui Fernando Alonso: forta 46G