Formula 1

A inceput procesul in care Bernie Ecclestone risca 10 ani de inchisoare

Bernie Ecclestone este figura centrala a unui proces de coruptie care a debutat, joi, la Munchen si la finalul caruia, daca va fi gasit vinovat, boss-ul Formulei 1 risca sa fie condamnat la 10 de inchisoare.

Ecclestone si-a facut aparitia la curtea de justitie din Munchen alaturi de avocatii sai si a insistat ca este increzator intr-un verdict favorabil.

Miliardarul britanic in varsta de 83 ani chiar a lansat o gluma inaintea inceperii procesului, lasand impresia unui om extrem de relaxat.

In dosarul instrumentalizat de procurori si care numara nu mai putin de 256 de file, Ecclestone este acuzat ca ar fi platit 27 milioane de lire sterline unui bancher german pe nume Gerhard Gribowsky pentru a-si mentine controlul asupra drepturilor financiare ale Formulei 1.

Gribowsky ar fi facilitat apoi vanzarea drepturilor de imagine ale Marelui Circ catre CVC, o companie privata care si-a dat acordul pentru a-l mentine pe Ecclestone in pozitia de conducator executiv al Formulei 1.

Ecclestone se apara si spune ca I-a oferit respectiva suma de bani lui Gribowsky pentru a-l oprit pe acestea din a mai lansa acuzatii false despre plata taxelor sale. Cu alte cuvinte, Ecclestone sustine ca Gribowsky l-a santajat si se arata increzator ca va scapa basma curata din aceasta afacere.

Intre timp Gribowsky a fost deja condamnat la opt ani si jumatate de inchisoare in 2012.



A inceput procesul in care Bernie Ecclestone risca 10 ani de inchisoare