Motorsport

Drift: 20.000 de cai putere sunt gata de spectacol pe Transilvania Motor Ring

Diviziile Pro și Semi Pro ale Campionatului Național de Drift, competiția care a strâns zeci de mii de spectatori în ultimii ani chiar dacă s-a desfășurat pe munți sau la Arena Națională din Capitală, debutează în acest weekend pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureș. Peste 50 de piloți și 20.000 de cai putere sunt gata de de spectacol.

Runda de pe circuit deschide sâmbătă prima din cele cinci runde stabilite în 2021. Un total de 43 de piloți s-au înscris la cele două clase, Pro și Semi Pro, iar acestora li se adaugă și nou-veniții de la clasa street, un proiect pe care RoDrift îl dezvoltă pentru atragerea de noi piloți în campionat.

Una dintre runde va avea loc în vară, în Ungaria, ca urmare a unui acord comun cu vecinii din vest. Topul din sezonul trecut nu lipsește nici pe Transilvania Motor Ring, iar bulgarul Ivan Ivanov, campionul en-titre este prezent pe lista de înscrieri alături de alți doi piloți din țara sa, dar și piloți din Ungaria.

De altfel, evenimentul organizat în parteneriat cu Serviciul de Dezvoltare Comunitară din cadrul Secretariatului General al Guvernului are ca scop și promovarea culturii motorsportului românesc în țările vecine. Vicecampionul Radu Moise vrea să atace titlul în acest an, însă concurența se anunță serioasă, Sorin Ene, Răzvan Frățianu și Miklos Laszlo sunt și ei pregătiți pentru un sezon complet.

Una dintre surprize poate fi Claudiu Adam, care la 17 ani vrea să devină cel mai tânăr campion național la drift pro din România. O nouă generație este gata să debuteze în acest weekend în drift. Absolvenți ai școlilor de drift acreditate, mai mulți tineri, cu vârste de la 14 ani vor concura pentru prima oară într-o etapă. Printre aceștia și Alice Ene (14 ani), fiica fostului campion național Sorin Ene.

Nume precum Gabi Imre jr (14 ani) și Antonio Negreanu (16 ani) și Natalia Iocsak (18 ani) sunt deja cunoscute publicului încă de anul trecut, atunci când au impresionat cu abilitățile lor de a face derapaj controlat. RoDrift este organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

RoDrift a anunțat cu această ocazie și semnarea unui parteneriat cu brandul românesc Tellur, companie specializată în industria de entertainment, smart home și accesorii. Acordul a fost semnat pe acest sezon, cu opțiune de prelungire.

„Suntem bucuroși că un brand mare românesc, așa cum e Tellur, ne-a oferit această încredere și asta ne motivează să continuăm acest proiect frumos numit RoDrift”, a declarat Denis Manea, președintele RoDrift. Sâmbătă sunt programate antrenamentele libere, iar duminică vor avea atât calificările, cât și battle-urile pe care le așteaptă toată lumea de aproape un an. Etapa va putea fi urmărită online pe canalele de social media ale RoDrift.



Drift: 20.000 de cai putere sunt gata de spectacol pe Transilvania Motor Ring