Formula 1

Echipa Lotus Renault, acuzata ca a modificat declaratia lui Kubica

Managerul pilotului Robert Kubica, Daniele Morelli, îi acuza pe oficialii echipei Lotus Renault ca au modificat declaratiile polonezului si au dat publicitatii un comunicat în care sportivul ar fi spus ca nu este pregatit în totalitate pentru a concura în sezonul 2012, informeaza cotidianul Marca.
"Nu înteleg de ce Renault a schimbat declaratiile lui Robert. Nu este adevarat ca nu este pregatit pentru 2012, el a declarat ca nu este sigur ca este pregatit pentru primele antrenamente din februarie. Noi ne bazam pe el si speram ca va reusi, însa revenirea nu va fi mai devreme de câteva luni", a spus Daniele Morelli pentru Gazzetta dello Sport.

În continuare, Daniele Morelli sustine ca pilotul polonez are contract cu Lotus pâna la finalul anului 2012 si ca ulterior este liber sa-si caute alta echipa.

Lotus Renault a dat publicitatii, miercuri, un comunicat, în care precizeaza ca Robert Kubica, grav accidentat într-un raliu în februarie 2011, va rata debutul sezonului 2012 din Formula 1. "Desi am muncit foarte, foarte mult în ultimele saptamâni, am ajuns la concluzia ca nu sunt pregatit în totalitate pentru sezonul 2012. A fost o decizie dificila, dar este cea mai buna", este declaratia lui Kubica citata de comunicatul Renault.

Oficialii echipei mentioneaza, în continuare, ca în aceste conditii sunt liberi sa caute cel mai protrivit candidat pentru prima sesiune de teste din iarna.

Potrivit Marca, pilotul francez Romain Grosjean pare sa fie favorit sa preia unul dintre monoposturile echipei, alaturi de rusul Vitali Petrov.

Mediafax


Echipa Lotus Renault, acuzata ca a modificat declaratia lui Kubica