Sporturi de iarna

Tofalvi, locul 17 in sprintul de la Oestersund

Biatlonista Eva Tofalvi a ocupat un excelent loc 17 in cursa de sprint (7.5 km) din cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Oestersund (Suedia), prima a sezonului 2011/2012.
Cu doar o zi inaintea aniversarii celor 33 de ani, Tofalvi a ratat o singura tinta in poligon si a incheiat pe locul 17, adunand 24 de puncte in clasamentul Cupei Mondiale.

Cronometrata la sosire cu timpul de 23:07.3, Tofalvi a pierdut un minut si cinci secunde fata de invingatoarea Magdalena Neuner (Germania), care a ratat tot un foc in poligon, dar s-a descurcat mai bine pe schiuri.

Podiumul a fost completat de Tora Berger din Norvegia si Kaisa Makarainen din Finlanda.

Tofalvi nu a fost singura reprezentanta a Romaniei care a punctat in cursa de sprint, Reka Ferencz clasandu-se pe locul 40, care i-a adus ultimul punct pus in joc.

Luminica Piscoran a incheiat cursa cu al 77-lea timp si nu mai putin de cinci ratari in poligon.

Primele 60 de competitoare se vor intrece, duminica, in cursa de pursuit, cu Tofalvi si Ferencz la start.

In alta ordine de idei, tot sambata s-a desfasurat pe partia artificiala de la Igls (Austria) si prima etapa a Cupei Mondiale de bob, unde in concursul de doua persoane Romania a intrat cu doua echipaje.

Cel mai bine s-a clasat echipa formata din Nicolae Istrate si Florin Cezar Craciun, cei doi clasandu-se pe locul al 17-lea din 27 de echipaje.

Pe locul 25 au terminat Dorin-Alexandru Grigore si Danut Stancu.

Concursul a fost castigat de elvetienii Beat Hefti si Thomas Lamparter, care i-au invins pentru doar 12 sutimi de secunda pe favoritii germani Thomas Florschuetz si Kevin Kuske.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Tofalvi, locul 17 in sprintul de la Oestersund