Motorsport

10 tragedii surprinse in imagini (video)

Compania britanca British Pathe a surprins in cei peste 80 de ani de existenta multe evenimente extraordinare. Printre ele, din pacate, si tragedii. Iata 10 momente de arhiva in care lucrurile s-au terminat nu cum trebuia, sase dintre ele implicand si lumea sportului. De la saritura mortala a lui Franz Reichelt, care isi testa o parasuta pe Turnul Eiffel, pana la cea mai mare tragedie din sporturile cu motor, la Le Mans in 1955, dar si cea a "Omului Pasare".

Emily Wilding Davison (11 ocombrie 1872 – 8 iunie 1913) a fost o militanta pentru drepturile femeilor din Marea Britanie. A ramas in istorie dupa ce a pasit intentionat in fata calului Regelui George al V-lea, in timpul cursei de la Epsom, pe 4 iunie 1913. A murit patru zile mai tarziu din cauza ranilor suferite.

Frank Lockhart (8 aprilie 1903 - 25 aprilie 1928) a fost un pilot de curse american, castigator la Indianapolis 500. A incercat sa doboare recordul mondial pe uscat, dar masina sa a suferit o pana de cauciuc probabil din cauza unei scoici. A fost aruncat din vehicul si omorat pe loc.

Dezastrul de la Farnborough. La acel spectacol aerian din 1952, din Marea Britanie, un avion prototip DH.110 s-a rupt in aer si a omorat 29 de oameni.

Dezastrul de la Le Mans din 1955. Au murit 83 de oameni si un pilot, Pierre Levegh, iar peste 120 de persoane au fost ranite in cel mai catastrofic accident din istoria sporturilor cu motor. Fragmente mari, resturi de masina au zburat in public, cauzand aceasta tragedie.

Gerard Masselin, unul dintre pionierii zborurilor extreme, a murit la Paris in 1963 din cauza ca nu i s-a deschis parasuta. Supranumit "Omul pasare", el era cunoscut pentru zborurile cu parasuta in forma de triughi construita de el, care ii permitea sa planeze pe cer ca o pasare, pentru ca spre final sa se deschida mai mult si sa ii permita sa aterizeze in siguranta.

Donald Campbell a fost un britanic recordman absolut la viteza pe apa si uscat in anii '50 si '60. A ramas singura persoana care a detinut in acelasi timp ambele recorduri de viteza, pe apa si uscat, in 1964. A murit in 1967 incecand sa faca un nou record pe apa.



10 tragedii surprinse in imagini (video)