Jocurile Olimpice 2012

Sandra Izbasa AUR la sarituri

Sandra Izbasa a cucerit, duminica, medalia de aur în finala de la sarituri. Sportiva noastra a învins-o pe americanca McKayla Maroney, iar pe trei s-a clasat rusoaica Maria Paseka. Este a opta medalie olimpica pentru Romania la Londra 2012. Forum: Comentati aici performanta Sandrei Izbasa

Izbasa a intrat ultima în concurs si la prima dintre sarituri a primit nota 15.383. A fost o saritura de siguranta executata ca la carte. La a doua saritura a fost notata cu 15.000 si astfel cu un total de 15.191 a cucerit aurul olimpic.

Medalia de argint i-a revenit americancei Mc Kayla Maroney, care chiar si în conditiile în care a cazut în fund a doua saritura a primit 15.083.

22 de ani, 2 medalii olimpice Carte de vizita Sandra Izbasa

Bronzul a mers la rusoaica Maria Paseka notata cu 15.050.

Izbasa a avut ultima evolutie din concurs si stia nu trebuie sa riste pentru aur, dupa ce americanca Maroney a cazut in fund. Chiar si asa, romanca a castigat la doar 1,1 sutimi de punct, o diferenta mica avand in vedere ratarea uriasa a adversarei sale.

„Nu ma asteptam sa câstig aurul. Înseamna foarte mult pentru mine aceasta victorie. A fost greu,  am intrat ultima în concurs si a trebuit sa stau calma. E un razboi al nervilor. Toata lumea o vedea favorita pe gimnasta din SUA”, a declarat Sandra Izbasa la final.

Sandra Izbasa, în vârsta de 22 de ani, mai are în palmares înca un titlu olimpic, câstigat în 2008, la Bejing, la sol.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Catalina Ponor si Sandra Izbasa) si bârna (Catalina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marti.

Apasati aici pentru JO 2012 LIVE

Asa am trait finala de la sarituri:

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:23 - Sandra Izbasa este noua campioana olimpica la sarituri. Al doilea titlu obtinut de România la Jocurile Olimpice de la Londra.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:19 - Sandra Izbasa intra în finala. Superba prima saritura cu dificultate 6.1. A mers pe siguranta si nu a riscat o saritura cu un surub si jumatate. Un mic pas înainte la a aterizarea celei de-a doua sarituri. AUR, AUR pentru Sandra Izbasa care a obtinut un total de 15.191.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:16 - Sare americanca McKayla Maroney. Saritura Amânar executata foarte bine. Americanca aterizeaza pe sezut la a doua saritura si putem spune ca avem sansa noastra la aur prin Izbasa. Primeste un total de 15.083 si se aud fluieraturi din tribuna.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:13 - Rusoaica Maria Paseka executa saritura Amânar dar rateaza aterizarea. Doua întoarceri si jumatate, însa întoarcerea a fost incompleta. Nota 15.050 si rusoaica este pe primul loc având o medalie asigurata.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:09 - Sare Oksana Chusovitina din Germania, o sportiva în vârsta de 37 de ani! Locul doi pentru veterana Chusovitina cu 14.783.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 17:05 - Yamilet Pena Abreu din Republica Dominicana încearca cea mai grea saritura din gimnastica. Se opreste si ea, dar poate repeta prima saritura. Element de dificultate maxima cu dublu înainte grupat, dar aterizarea a fost complet ratata. Nota totala 14.516.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 16:59 - Nota 15.016 pentru Janine Berger care trece la conducere. Urmatoarea în concurs este Elisabeth Black din Canada. Aterizarea la prima saritura a fost pe burta. Primeste nota zero! Se opreste din drum la a doua saritura si iese din concurs fara nicio nota.

GIMNASTICA, Finala feminina la sarituri, ora 16:53 - A început finala cu Brittany Rodgers în prim plan. Total: 14.483. Urmeaza Janine Berger din Germania.



Sandra Izbasa AUR la sarituri