Jocurile Olimpice 2012

Romania reuseste surpriza negativa la spada. Fetele Power Praf, pe locul sase

Prestatia dezamagitoare a fetelor noastre în concursul de spada a continuat si în competitia pe echipa. România a fost eliminata de Coreea de Sud în sferturile de finala dupa un meci în care doar finalul a fost al nostru. Fetele noastre au terminat pe locul 6 dupa ce au pierdut meciul decisiv cu Germania.

Statutul de favorite la câstigarea aurului olimpic nu le-a priit fetelor noastre. Creditate cu prima sansa, Gherman, Maroiu si Brânza si-au anulat sansele la medalie înca din primul meci, cu Coreea de Sud.
 
Cele trei reprezentante ale României au evoluat mult sub asteptari si s-au trezit abia pe final, prin Simona Gherman.  
 
Între timp, coreencele luasera un avantaj suficient de mare, uneori chiar si de 12 puncte, care sa le faciliteze calificarea în semifinale.
 
Pentru fetele noastre urmeaza lupta pentru locurile 5-8, iar de la ora 14:00 vor întâlni Italia.
 
Rezultatul general al meciului:

Branza - Jung 4-4
Gherman - Choi 2-6
Maroiu - Shin 3-4
Branza - Choi 3-6
Maroiu - Jung 2-4
Gherman - Shin 4-6
Maroiu - Choi 4-3
Branza - Shin 4-5
Gherman - Jung 12-7

Echipa feminina de spada a României, formata din Ana Maria Brânza, Simona Gherman, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, a fost învinsa, sâmbata, de Germania, scor 45-36, si a terminat pe locul sase la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa feminina de spada, una dintre favoritele la medalia de aur având în palmares doua titluri campioana mondiala în 2010 si 2011, a fost întrecuta în sferturi de Coreea de Sud, scor 45-38. În primul meci de clasament, România a trecut de Italia, cu scorul de 45-38.



Romania reuseste surpriza negativa la spada. Fetele Power Praf, pe locul sase