Jocurile Olimpice 2012

Rares Dumitrescu a ratat podiumul la sabie

Sabrerul Rares Dumitrescu a fost învins, duminica, în meciul pentru locul trei de rusul Nikolai Kovalev, scor 15-10, si a ratat câstigarea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.

Pâna la meciul cu Nikolai Kovalev, Dumitrescu trecuse de Dmitri Boyko, Aliaksandr Buikevich si Daryl Homer, fiind învins în semifinale de italianul Diego Ochiuzzo, scor 15-11.

Intrat în finala pentru bronz demoralizat dupa ratarea luptei pentru aur, Dumitrescu a fost condus în permanenta de Kovalev, un sportiv mult mai motivat, care în cele din urma a reusit victoria si locul trei.

Rares Dumitrescu, în vârsta de 28 de ani, a câstigat în cariera medalia de argint în proba individuala la Campionatele Mondiale din 2009 si medalia de bronz în aceeasi proba la europenele din 2005. De asemenea, el mai este campion mondial pe echipe în 2009, campion european pe echipe în 2006 si vicecampion european pe echipe în 2009.

Vedeti mai jos parcursul lui Rares Dumitrescu în proba de sabie:

UPDATE 21:08 - Medalie de bronz ratata de Rares Dumitrescu. Sportivul nostru a intrat demoralizat în finala mica disputata contra rusului Nikolay Kovalev, scor 10-15.

UPDATE 20:55 - Rares Dumitrescu a revenit în arena pentru finala de bronz a probei de spada. Incepe meciul. Primul punct îi revine rusului la capatul unui contraatac. Kovalev face si a doua tusa. Vine si a treia. În sfârsit primul punct al lui Dumitrescu (1-4). Doua puncte la rând pentru Dumitrescu. Sportivul nostru intra în meci (3-4). În continuare sportivul nostru este apatic, nu reactioneaza la miza momentului sau a ramas cu gândul la semifinala pierduta mai devreme. Kovalev are avantaj mare la pauza, scor 8-3. Rusul se duce la 10-5. Doua atacuri reusite pentru Dumitrescu (10-6 pentru rus). Kovalev se apropie la trei puncte de medalia de bronz (12-9). Dumitrescu este în continuare lipsit de reactie.

UPDATE 20:38 - Rares Dumitrescu a pierdut semifinala probei de spada cu italianul Diego Occhiuzzi, scor 15-11. Dumitrescu va trage pentru medalia de bronz în finala mica unde îl va întâlni pe rusul Nikolay Kovalev de la ora 20:50.

UPDATE 20:21 - A început lupta dintre Dumitrescu si Occhiuzzi. Prima tusa îi revine italianului, dar Dumitrescu egaleaza rapid dupa un atac bine pregatit. Sportivul nostru trece în premiera la conducere (2-1). Occhizzi se instaleaza la conducere, scor 4-1. Dumitrescu reduce din diferenta si italianul conduce 5-2. Occhiuzzi se agata de proba video la fiecare atac din partea lui Dumitrescu. 8-5 în favoarea peninsularului. Occhiuzzi se pastreaza la conducere, scor 8-6. Din pacate pentru noi italianul s-a distantat la 12-9. Occhiuzzi primeste un cartonas galben la scorul 14-11 în favoarea sa.

UPDATE 16:29 - Dumitrescu s-a calificat în semifinale dupa 15-13 cu americanul Homer si va trage în continuare pentru medalie. Urmatorul adversar al lui Dumitrescu va fi italianul Diego Occhiuzzi. Acesta l-a învins pe americanul Timothy Morehouse cu 15-9.

UPDATE 16:18 - Rares Dumitrescu si Daryl Homer au urcat pe platforma de concurs. Cei doi sunt pregatiti de marele asalt spre semifinale. Prima tusa îi revine lui Dumitrescu. Început foarte bun si sportivul nostru se duce la 3-0. Doua atacuri recuperate de american. Se face 5-2 pentru Dumitrescu. Se strânge scorul si americanul egaleaza la cinci dupa trei tuse la rând. Dumitrescu revine la conducere, scor 8-5. Atacu superb pe alonja si Dumitrescu se duce la 10-6. Din nou trei puncte la rând facute de american si scorul se strânge la 10-9 în favoarea lui Dumitrescu. 12-9 pentru Dumitrescu si sportivul nostru este tot mai aproape de semifinale. Din nou americanul vine tare din urma si egaleaza la 12. Dumitrescu are 14-12 si mai are nevoie de o singura tusa pentru calificarea în semifinale.

UPDATE 15:23 - Rares Dumitrescu bate la portile semifinalelor si va trage în ultimii opt (sferturi de finala) contra învingatorului dintre rusul Alexey Yakimenko si americanul Daryl Homer. Meciul va avea loc la ora 16:10.

UPDATE 15:14 - Rares Dumitrescu îl întâlneste pe bielorusul Aliaksandr Buikievich pentru un loc în sferturile concursului de sabie. Dumitrescu face primul punct, dar bielorusul egaleaza rapid (1-1). Sportivul nostru domina si se distanteaza la 3-1 si 7-2. Dumitrescu are 8-4 la pauza. Este un avantaj bun care trebuie mentinut pâna la final. 10-5 pentru Dumitrescu care face punct dupa punct. 13-6 si sportivul nostru este la doar doua puncte de calificarea în sferturi. Final de meci, Dumitrescu se califica în sferturi cu 15-6.

UPDATE 13:38 - Dumitrescu l-a învins pe ucraineanul Boyko, scor 15-12, dupa un meci deloc usor. Rares Dumitrescu s-a calificat astfel între primii 16 în concursul masculin de sabie.

UPDATE 13:29 - Rares Dumitrescu îsi începe asaltul cu Dmytri Boyko din Ucraina. Asaltul conteaza pentru turul doi al concursului masculin de sabie.



Rares Dumitrescu a ratat podiumul la sabie