Jocurile Olimpice 2012

Echipajul feminin de 8 plus 1 ratat calificarea directa in finala

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a ratat calificarea directa în finala probei, urmând sa participe la recalificari, la Jocurile Olimpice de la Londra. Recalificarile sunt marti, in direct pe onlinesport.ro.

Sportivele Cristina Grigoras, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu si Talida Gidoiu au luat startul pe culoarul doi, în seria a doua, alaturi de echipajele Olandei si Canadei. La 500 de metri, România se afla pe locul 3, la 1000 de metri pe locul 2, la 1500 de metri pe aceeasi pozitie, pe care a si încheiat, în 6:16.61 minute.

Canada s-a impus fara probleme, cu timpul de 6:13.91 minute, obtinând calificarea directa în finala. Din prima serie s-a calificat direct în finala echipajul SUA (6:14.68 minute). România va intra în recalificari, care au loc în 31 iulie, iar finala în 2 august.

Vedeti mai jos parcursul României la cele patru puncte de cronometraj:

2000 m: Canada câstiga seria de calificare si merge direct în finala. România termina pe locul doi la 3.22 secunde diferenta.

1500: Se mentine diferenta de o barca între Canada si România. Ecartul în timp este de 3.2 secunde.

1000 m: România a trecut pe locul doi cu 2.9 secunde în urma echipajului Canadei.

500: Conduce Canada, în timp ce România este pe trei. Început mai slab pentru fetele noastre.

În prima zi a JO, echipajul feminin de dublu rame (Viorica Susanu si Georgeta Andrunache) a încheiat pe locul trei în serii si va lupta pentru finala în recalificarile de luni.

 



Echipajul feminin de 8 plus 1 ratat calificarea directa in finala