Jocurile Olimpice 2012

Corina Caprioriu aduce a treia medalie pentru Romania

Corina Caprioriu a fost învinsa, luni, în finala categoriei 57 de kilograme, reusind sa obtina medalia de argint la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a treia pentru delegatia României la Londra.

Meciul pentru aur a fost în direct pe Onlinesport.ro de la ora 18:00. Caprioriu a pierdut prin descalificare în prelungiri în fata japonezei Kaori Matusmoto. Vedeti mai jos desfasurarea meciului:

Japoneza este extrem de agresiva înca din debut. Încearca sa o dezechilibreze pe Corina cu lovituri pe piciorul de sprijin.

Florin Bercean striga de pe margine la eleva sa. Îi solicita un procedeu de aruncare. ”Baga soldul în fata. Haide ca merge”, striga Bercean.

Din pacate se da un yuko (1 punct) pentru japoneza. Acesta a fixat-o la pamânt pe sportiva noastra. Arbitrii au facut o mica sedinta si yuko de mai devreme a fost anulat.

La finalul timpului regulamentar avem parte de prelungiri. Se intra în regula de trei minute a scorului de aur. Decizie halucinanta a celor trei arbitri: Caprioriu este descalificata în prelungiri pe motiv ca ar fi calcat deliberat în afara suprafetei de lupta.

Cum a ajuns în finala

Corina Caprioriu a jucat în semifinale cu Marti Malloy (SUA), fiind ultima reprezentanta a României la judo feminin la JO de la Londra. Primele faze ale luptei au fost rezervate tatonarilor, ambele sportive primind penalizare.

Pe margine, antrenorul Florin Bercean era extrem de activ, cu indicatii, dar meciul a curs fara punctaj pe tabela. Malloy parea din ce în ce mai agresiva, dar Corina a contracarat de fiecare data.

20 de secunde, niciun punct, cu un final tensionat, dar cu 7 secunde ramase, Corina a reusit un ippon spectaculos, calificându-se în finala olimpica.

Prima finalista a categoriei este Kaori Matsumoto (Japonia), care a trecut în semifinale de Pavia Automne (Franta), dupa Golden Score.

Rezultatele delegatiei de Judo

Corina Caprioriu a câstigat grupa D, trecând de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib (Djibouti), descalificata, si unguroaica Hedvig Karakas, în sferturi, dupa Golden Score.

Delegatia României a obtinut o medalie olimpica la judo, argint, prin Alina Dumitru (48 kg), în timp ce campioana europeana Andreea Chitu (52 kg) si Dan Fâsie (66 kg) au fost eliminati în turul secund al competitiei.

Din delegatia României la judo mai fac parte Daniel Brata (100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 kg).



Corina Caprioriu aduce a treia medalie pentru Romania