Jocurile Olimpice 2012

Argint pentru Alina Dumitru in finala de la judo

Alina Dumitru a adus prima (si singura pana acum) medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra în chiar prima zi de concurs. Alina Dumitru n-a izbutit sa-si pastreze medalia de aur pe care a câstigat-o în urma cu patru ani, la Beijing, pierzând finala cu Sarah Menezes. Dumitru a pierdut, insa a dat totul, fiind de doua ori la limita si urland de durere din cauza cotului accidentat si fortat special de adversara sa care ii stia slabiciunea.

Sarah Menezes s-a dovedit a fi un adversar prea puternic pentru Alina Dumitru. Cu o sumedenie de probleme fizice, Alina Dumitru a rezistat cinci minute în fata sportivei din America de Sud, însa la final a fost nevoita sa se multumeasca cu medalia de argint.

"N-am mai putut sa fac nimic cu mana asta, ea a facut tot ca sa nu mai pot continua. Sunt multumita ca am obtinut medalie, dar se putea mai mult"
Alina Dumitru

Dupa ce a fost penalizata cu un punct, Alina Dumitru nu reusit sa revina pe final si a încheiat meciul în genunchi.

Sportiva de la Steaua s-a calificat în finala probei de 48 de kilograme dupa un meci mare facut în fata japonezei Tomoko Fukumi.

Pentru a accede in finala, Dumitru a trecut de Tomo Fukumi datorita unui waza-ari, procedeul ei preferat la Londra.

Alina Dumitru a obtinut calificarea în semifinalele probei de 48 de kilograme dupa ce a învins-o cu mari emotii pe mongoleza Munkhbat Urantsetseg.

Pe durata timpului regulamentar scorul a fost 1-1, astfel ca cele doua sportive au mers la golden score. Cu sase secunde înainte de final, Alina a reusit un waza-ari care o trimite în semifinale.
 
Alina Dumitru va avea însa un adversar redutabil în penultimul act, urmând sa o întâlneasca pe japoneza Tomoko Fukumi.

In 16-imi, sportiva noastra a beneficiat de o iesire nervoasa a cubanezei si s-a calificat în sferturile de finala. Scorul era 0-0 în momentul în care arbitrii au decis sa o elimine pe Alvarez.

Dupa eliminare, cubaneza a facut o criza de nervi si s-a rastit la arbitri.

Alina Dumitru are în palmares o medalie de aur în aceeasi proba, pe care a câstigat-o în urma cu patru ani, la Beijing.
 
De asemenea, ea a mai câstigat trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale, sapte de aur la europene si alte doua de bronz.



Argint pentru Alina Dumitru in finala de la judo