Jocuri olimpice

Sportiv roman medaliat dupa opt ani la Jocurile Olimpice de la Beijing

Dupa opt ani de la Jocurile Olimpice gazduite de Beijing, un luptator roman a primit medalia la masa verde dupa descalificarea unui adversar.

Stefan Gheorghita a primit medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, dupa ce initial se clasase pe locul al cincilea.

Aceasta dupa ce Comitetul International Olimpic (CIO) i-a retras medalia de argint uzbekului Soslan Tigiev, sportiv depistat dopat cu turibanol dupa reanalizarea probelor din acel moment.

Tigiev a fost depistat pozitiv si la Jocurile Olimpice de la Londra in 2012, unde cucerise medalia de bronz, pe care a pierdut-o de asemenea la masa verde.

Razvan Parcalabu, presedintele Federatiei Romane de Lupte, a reactionat pe retelele de socializare dupa primirea acestei vesti.

"Stefan Gheorghita este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing?editia 2008! Vestea buna a venit astazi de la UWW?care a anuntat mai multe modificari ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistati pozitivi. Este un rezultat mare?pentru un sportiv exceptional! Felicitari Stefan Gheorghita", a scris Parcalabu pe Facebook.

Romania cucerise initial doar opt medalii la editia din 2008 a Jocurilor Olimpice, dintre care patru de aur, una de arginti si trei de bronz.

 



Sportiv roman medaliat dupa opt ani la Jocurile Olimpice de la Beijing