Jocuri olimpice

Romania n-are asteptari pentru o medalie la Rio

Nationala feminina de handbal a Romaniei a plecat spre Brazilia cu gandul sa realizeze un turneu olimpic bun, iar antrenorul suedez Thomas Ryde spune ca obtinerea unei medalii nu reprezinta un obiectiv.

“Nu avem asteptari la medalii. Nu cred ca vom castiga noua meciuri la rand. Ar fi o performanta fantastica. Fiecare dintre cele 12 echipe poate fi considerata castigatoare. Este vorba de multa munca, putin noroc si apoi vom vedea ce va fi”, a declarat Ryde inaintea imbarcarii in avionul spre Rio.

Romania, medaliata cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, a deplasat in Brazilia un lot de 14 jucatoare din care nu lipsesc Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Oana Manea, Valentina Ardean-Elisei sau veterana Aurelia Bradeanu.

Romania face parte dintr-o grupa cu Norvegia, Muntenegru, Brazilia, Spania si Angola. Primele patru se califica in sferturile de finala, unde se va juca in sistem incrucisat cu echipele din cealalta grupa. Olanda, Rusia, Suedia, Franta, Argentina si Coreea de Sud formeaza Grupa B.



Romania n-are asteptari pentru o medalie la Rio