JO2014

Surpriza uriasa la biatlon 10km: Aur pentru Bjoerndalen. Romanul Puchian in top 30

Veteranul Ole Einar Bjoerndalen a produs sambata seara prima surpriza a Jocurilor Olimpice de la Sochi. In varsta de 40 de ani, ll a invins in proba de biatlon, 10 kilometri sprint, obtinand un aur dupa debutul de acum 20 de ani!

Bjoerndalen a terminat cu cel mai bun timp, 24:33.5, desi ratase o tinta in cele doua trageri. O adevarata legenda, un campion care la varsta de 40 de ani trage fara sa ii tremure mana dupa atata efort.

“Sunt multumit, a fost o cursa perfecta. Forma mea a fost cea mai buna in acest an", a spus Bjoerndalen la postul tv Rossiya 1.

A fost a saptea medalie olimpica de aur pentru Bjoerndalen, care a debutat la Olimpiada in anul 1994.

Dominik Laandertinger, sosit al doilea la 1,3 secunde distanta, trasese fara greseala. Insa austriacul a fost mai lent la trageri cu 13 secunde fata de Bjoerndalen!

Norvegianul trasese cele 10 focuri in 45 de secunde, iar ocupatul locului 2 a avut nevoie de 58 de secunde. Astfel s-a compensat turul pe penalizare al lui Bjoerndalen.

Bjoerndalen  a reusit si cea mai rapida tragere din concurs, a doua a sa fiind de doar 20 de secunde! In rest a tras si ca un nebun si a luat aurul la varsta de 40 de ani.

Norvegianul a fost in centrul unui scandal in octombrie 2013 dupa ce inspectorii anti-doping nu l-au gasit pentru a-i preleva un test in Austria. Sportivul a declarat ca a fost vina lui, pentru ca isi prelungise sederea la Oslo fara sa anunte. Si-a cerut scuze si a spus ca asa ceva nu se va mai intampla, sustinand in acelasi timp ca dopingul ar trebui sa fie investigat de politie. El este cel mai titrat biatlonist olimpic.

Romanul Cornel Puchianu a terminat pe locul 30 cu timpul de 25:50,7. Tragerile sale au fost fara greseala, dar au insumat un minut si 10 secunde. El a sosit la 1:17 distanta fata de castigator.

[news-104613]



Surpriza uriasa la biatlon 10km: Aur pentru Bjoerndalen. Romanul Puchian in top 30