JO2014

Ania Monica Caill a debutat la Jocurile Olimpice cu o pozitie codasa, dar dramatica. A egalat-o pe Tofalvi!

Romanca Ania Monica Caill a luat startul pentru prima oara in cariera, luni dimineata, la o editie a Jocurilor Olimpice, la super combinata formata din doua probe: prima de coborare si a doua de slalom. La final s-a clasat pe locul 22, la capatul unui concurs nebun in care aproape jumatate dintre concurente nu au terminat!

Caill a plecat ultima de lista de start la prima proba, cea de coborare din super combinata. La final s-a clasat tot ultima, pe locul 34, cu 9,23 de secunde in spatele americancei Julia Mancuso.

Pornita cu numarul 39, ea a obtinut locul 34, in conditiile in care la coborare au abandonat cinci schioare, cu cazaturi sau ratat de porti.

Insa, avea sa urmeze slalomul, in care drama avea sa fie si mai mare. Nu mai putin de 12 concurente, printre care si mari favorite cum ar fi Maze, din cele 34 ramase nu au terminat: trei nu au luat startul si 9 au cazut sau au ratat porti!

Intrata ultima la slalom, Caill a fost in doua randuri aproape sa rateze porti, dar s-a redresat in ultimul moment si a terminat. Cu timpul total de 2:53,95, Caill a terminat a 22-a, egaland cel mai bun loc obtinut de un sportiv roman la Sochi, cel al Evei Tofalvi la biatlon.

Distanta romancei fata de castigatoare, germanca Risesch, a fost uriasa, 19, 33 secunde. Risesch a reusit sa castige ruland perfect la slalom, plecand dupa coborare cu 1,4 secunde in fata liderei Mancuso din SUA.

Anul trecut Caill  a concurat la doua etape de slalom urias si una de Super G. Nu este o specialista la slalom si s-a vazut asta. Felicitari oricum pentru ca a terminat cursa de slalom, una atat de dificila, macar se poate mandri cu asta. Din cele 39 de sportive aflate la start au terminat cele doua manse putin mai mult de umatate, printre care si ea.

[news-104659]

[news-104613]



Ania Monica Caill a debutat la Jocurile Olimpice cu o pozitie codasa, dar dramatica. A egalat-o pe Tofalvi!