Jocuri olimpice

Alegeri la COSR: Alin Petrache este noul presedinte

Zi decisiva pentru viitorul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Alin Petrache, Octavian Bellu si Elisabeta Lipa au candidat pentru fotoliul de presedinte al COSR, post ramas vacant dupa renuntarea lui Octavian Morariu, iar noul presedinte a fost ales din primul tur cu un scor zdrobitor. Acesta va avea un mandat de doi ani pana in 2016.

UPDATE 12:48 Alin Petrache a fost ales presedinte al COSR cu un total de 143 de voturi. Petrache a castigat din primul tur. Octavian Bellu a obtinut 33 de voturi, iar Elisabeta Lipa a primit doar 21 de voturi.

[news-107279]

In varsta de 38 ani, Alin Petrache a ocupat pana acum postul de presedinte al Federatiei Romane de Rugby, el insusi fiind un fost international roman de rugby, cu 29 de prezente sub tricolor intre 1998 si 2004.

Din 2009 Alin Petrache a fost presedintele FRR pana in prezent cand va ocupa functia de presedinte al COSR.

[news-107281]

O suta noua membri dintr-un total de 123 au fost prezenti la Adunarea Generala a COSR pentru alegerea noului presedinte, ceea ce reprezinta un total cumulat de 202 voturi.

Octavian Morariu a demisionat din functia de presedinte al COSR la 15 aprilie dupa zece ani de mandat pentru a se dedica activitatilor sale din cadrul Comitetului International Olimpic si Federatiei Europene de Rugby.

Noul presedinte va fi ales pentru un mandat de doar doi ani, adica pana in 2016 cand expira mandatul lui Octavian Morariu.

Federatiile care au obtinut performante la Jocurile Olimpice vor avea cate patru voturi, cele care sunt incluse in programul olimpic, dar nu au obtinut rezultate notabile, vor avea cate trei voturi, forurile recunoscute de catre Comitetul International Olimpic vor avea cate doua, in timp ce federatiile nationale recunoscute de COSR si precum si personalitatile vor avea cate un vot.

Declaratii inaintea Adunarii Generale a COSR

Alin Petrache: "Sunt emotii ca inaintea oricarei competitii. Am doi contracandidati extrem de puternici, doua forte ale sportului romanesc. Cand am venit ne-am strans mainile, e normal, suntem prieteni. Si dupa data de 29 ramanem toti in sport, impreuna trebuie sa recladim".

Octavian Bellu: "Nu este vorba de teama. Am auzit tot felul de intoxicari, ca m-as fi retras sau ca as fi dat mana cu nu stiu cine. Nu am dat mana cu nimeni si n-am pe nimeni in spate, nici televiziuni, nici moderatori. Eu sunt eu".

Ivan Patzaichin a afirmat ca toti cei "trei candidati sunt seriosi si cu oricare COSR va ajunge pe maini bune. Comitetul Olimpic va ramane in continuare o echipa unita".

Gabriela Szabo (ministrul Tineretului si Sportului): "MTS a inteles sa ramana echidistant la aceste alegeri. Liderii COSR trebuie sa-si aleaga presedintele. Pe noi ne intereseaza pentru ca COSR este o exceptie stabila, de inalta tinuta, iar cel care va castiga va trebui sa duca mai departe traditia sportului romanesc. Indiferent ca esti o personalitate, trebuie sa fii si un bun manager. Eu consider ca toti cei trei candidati au o tinuta morala inalta si le doresc succes".



Alegeri la COSR: Alin Petrache este noul presedinte