JO 2016

Scandal de dopaj dupa Rio. Gabriel Sancraian ar fi fost depistat pozitiv

Gabriel Sancraian, halterofilul care a obtinut medalia de bronz pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat pozitiv si risca sa piarda bronzul cucerit in urma cu doar cateva saptamani.

Postul public de televiziune s-a grabit sa anunte ca sportivul originar din Bistrita-Nasaud a fost depistat pozitiv, informatie contrazisa de presedintele clubului la care este legitimat Sancraian.

”Situatia este neclara. Nu se stie nimic concret. Proba este negativa dar exista ceva suspiciuni si s-a solicitat proba B”, a declarat Adrian Moldovan, presedintele CSM Bistrita, pentru sportulbistritean.ro.

Reactia Federatiei Romane de Haltere nu limpezeste cu nimic aceasta nebuloasa si cel mai sigur un raspuns la scandalul in care este implicat Sancraian va veni in zilele urmatoare.

"Sincer, nu avem ce sa dam oficial acum, pentru ca nu am primit nimic. Stiu ca s-a cerut proba B, tocmai de asta Federatia nu are nimic concret. Se fac niste analize, niste contraexpertize acolo, nu avem multe detalii. Recoltarile au fost efectuate in cadrul competitiei de la Rio, dar nu stim exact data. Nu am primit nicio notificare oficiala din partea Federatiei Internationale de Haltere", a declarat un oficial din cadrul Federatiei Romane de Haltere pentru MEDIAFAX.

Sancraian a adus Romaniei una dintre cele cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, medalie pe care ar putea sa o piarda daca se va dovedi ca a trisat.



Scandal de dopaj dupa Rio. Gabriel Sancraian ar fi fost depistat pozitiv